fbpx
Nieuws

Geen warmtepomp, wel voormonteren

Dankzij een zelfbedachte dummy kan installatiebedrijf Verspeek uit Valkenswaard een groot deel van de installatie van een hybride warmtepomp al realiseren zonder dat toestel en buitenunit geleverd zijn.

De leverbaarheid van hybride warmtepompen is op dit moment een probleem in de branche. De vraag is groter dan het aanbod van fabrikanten, maar installateurs verkopen de ketel/warmtepomp-combi als warme broodjes.

Dummy met maatvoering

Installatiebedrijf Verspeek heeft inmiddels al ruim 100 hybride installaties gerealiseerd terwijl het toestel nog niet geleverd is. De dummy heeft de exacte maatvoering en aansluitpunten van de Remeha Elga Ace en Mercuria Ace, de hybrides die het bedrijf verkoopt.

Winst voor monteurs

De installatie kan helemaal worden voorbereid. Hierdoor hoeft hij huishoudens slechts minimaal teleur te stellen met dat de warmtepomp nog even op zich laat wachten. Bovendien hebben monteurs dankzij de voormontage geen enorme werkdrukpiek wanneer de apparaten wél geleverd worden.

Hoe dit werkt lees je in dit artikel, dat ook verschenen is in vakblad Installatie #6. Dit artikel is gratis te lezen voor print/online abonnees van Installatie. In onderstaande video legt Martijn Verspeek kort uit hoe zijn werkwijze eruit ziet.

15 reacties op “Geen warmtepomp, wel voormonteren

 1. A. Mellies schreef:

  Hallo,
  De tussenoplossing door het plaatsen van een dummy, lijkt ons ook wel wat.
  Hoe snel kan zoiets geïnstalleerd worden en dan samen met een nieuwe CV ketel?
  Neemt u svp even contact met me op?

  Wegens ziekte kan ik voorlopig alleen per mail bereikt worden.
  Wilt u per omgaande even reageren aub? Waarvoor vast dank.
  Vr,.gr,

  Arie

 2. Jos Bastelaar schreef:

  MENSEN KOPEN NU HELEMAAL GEEN WARMTEPOMPEN

  • T.man schreef:

   Heb zelf ook geen onderzoek gedaan. Maar mij lijkt het aannemelijk dat er best wat mensen met een PV installatie zijn die dat nog wel doen…

 3. Charlie schreef:

  Top idee

 4. Jeroen schreef:

  Wat een slecht idee, dus als de klant er een jaar op moet wachten zitten ze met een dummy.
  Het is niks anders dan een verzekering voor het bedrijf dat ze die pomp alsnog gaan verkopen.

  Wij hebben hier een simpele electrische boiler aangesloten met een losse pomp (kan je die altijd zelf vervangen) en een Google thermostaat sindsdien geen hoge kosten meer gehad. Zelfs de aanschaf was laag

 5. Jeroen schreef:

  Wat een slecht idee, dus als de klant er een jaar op moet wachten zitten ze met een dummy.
  Het is niks anders dan een verzekering voor het bedrijf dat ze die pomp alsnog gaan verkopen.
  Wij hebben hier een simpele electrische boiler aangesloten met een losse pomp (kan je die altijd zelf vervangen) en een Google thermostaat sindsdien geen hoge kosten meer gehad. Zelfs de aanschaf was laag

 6. Gaston schreef:

  Prima initiatief van Martijn, hij kijkt vooruit en dat is belangrijk in deze tijd.
  Overigens wordt dit in de nieuwbouw al lange tijd toegepast voor oplevering maar dat heeft helaas een andere reden.

 7. Job schreef:

  Wie wil nu nog een stroom slurpende en lawaaierig apparaat plaatsen.

 8. Jus schreef:

  Mensen trap er niet in het is geld klopperij stop met deze waanzin in leven te houden … warmte pompen met buiten unit is totaal zinloos als de temperatuur buiten onder 5graden komt dan staat je ketel nog volle bak te draaien .. er zijn ketels die waterstof hebben die je 1 op 1 kan uit wisselen met je cv ketel zijn enkel 2 dingen die je moet doen je gas afdoppen en zorgen dat je minimaal 2 fase in huis hebt voor de ketel aan te sluiten

 9. Kijk007 schreef:

  Mooie ideeën , gas afdoppen zou ik beslist niet doen zorg dat je een hybride instalatie hebt met 20 zonnepanelen op vloerverwarming en dat je de ketel temperatuuurmeter handmatig zelf kunt instellen in Zuidbroek is een grote stikstoffabriek gebouw om lng en waterstof geschikt te maken voor het gasnetwerk alles electrisch gaat niet lukken in Nederland.

 10. Raymond schreef:

  Het valt me op dat niemand slim en vooruit kan denken in theorie, want de warmtepomp is de toekomst. Gas ken je zelf niet produceren en opslaan, maar elektra wel. Dus is elektrisch opwarmen en verwarmen is beter dan een combo van elek/gas want dan heb je het netleverancier nodig. En voor de mensen die gaan jammeren over een oude huis. Je kan ook gewoon je binnenmuur isoleren zoals buiten in de spouw en een voorzetwand tegen de isolatie aan en niet er tussen. Want dan is je huis ook geschikt voor lage temperatuur, want met alleen de installatie verbeteren hou je nog geen warmte binnen.

 11. Peter schreef:

  Dan ga je ervan uit dat iedereen dat zo maar kan betalen. Isoleren+warmtepomp…..voor vele mensen is dit financieel niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.