fbpx
Nieuws
Geesa: koperen bedkruik wordt 'Dutch detail'

Het Amersfoortse Geesa viert op donderdag 2 april haar 130-jarig jubileum. Installatie.nl stelt een historisch album samen voor de jarige Nederlandse wereldspeler.

 

 

De marktleider in accessoires voor de professional is van lokale koperslager uitgegroeid tot internationale speler, dat haar Hollandse roots nooit verloochende. Het jubileum wordt gevierd door de introductie van een limited edition accessoire van de hand van ontwerper Gijs Bakker; een wandhaak, annex geursieraad van messing. Het eerste exemplaar wordt door directeur Ben van der Steen van Geesa uitgereikt aan de Amersfoortse burgemeester Bolsius.

 

Fotoalbum

Klik hier voor een foto-album met historische foto’s, oude advertenties en collecties uit vervlogen tijden.

 

Een oude getekende advertentie van Geesa (1)Zeepbakjes

De Gebroeders Smink startten in 1885 met een koperslagerij in Amersfoort. Het assortiment was breed: bedkruiken, onkruidverdelgers, maar ook badkameraccessoires. In de jaren dertig van de vorige eeuw bleken de zeepbakjes een schot in de roos, waarna het bedrijf zich specialiseerde in de badkamer, die oprukte in de Nederlandse huishoudens. In 1960 verschijnt de Standard Collectie, die nog steeds een belangrijke rol en inspiratiebron speelt in het huidige assortiment. In 1988 wordt Geesa, een samensmelting van de naam en woonplaats van de oprichters, door de laatste familienazaat verkocht aan Coram International, een Nederlandse holding met diverse bedrijven door heel Europa, vooral actief in de sanitairmarkt.

 

Traditioneel wordt design

De laatste jaren ontpopt Geesa zich steeds meer als designmerk. Een eigentijds logo en huisstijl, en samenwerkingen met ontwerpers als Marcel Wanders, gaven het merk nieuw elan met strakke planchetten en een champagnekoeler. De zeepbakjesfabrikant van weleer heeft nu 18 collecties die naar 65 landen worden geëxporteerd; allemaal met het stempel van de nieuwe payoff: Dutch detail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.