fbpx
Nieuws
Gemeentehuis heeft primeur met Smartflower

De Gelderse gemeente Montferland heeft de Nederlandse primeur van de Smartflower, een flexibele solartracker van 18 m2 die meedraait met de zon voor de optimale zonnestroomopbrengst.

 

 

De in het oog springende Smartflower is door het bedrijf Solar Select en Kremer Installatietechniek geplaatst. De Smartflower werd afgelopen maart in Nederland geïntroduceerd op de beurs Eigen Huis (ver)Bouwen. De bloem klapt zichzelf in bij zonsondergang of harde wind.

Afgelopen vrijdag is de innovatie voor het nieuwe gemeentehuis in Didam geplaatst. Het dak van het gemeentehuis wordt ook voorzien van 600 vierkante meter zonnepanelen. De Smartflower levert de gemeente Montferland 3200 kilowattuur stroom, de installatie op het dak 50.000 kilowattuur. 

smartflower montferland

3 reacties op “Gemeentehuis heeft primeur met Smartflower

 1. Piet Heijnens schreef:

  Handige plek zo onder een boom!!

 2. J.Haenen schreef:

  Met een opbrengst van € 700,- op jaarbasis kan je het onderhoudscontract nog niet betalen , laat staan dat de ongetwijfeld enorme investering ooit wordt terugverdiend.
  De inwoners van Didam zullen er blij mee zijn ! Zij mogen opdraaien voor het negatieve saldo van dit soort onzinnige investeringen.

 3. robert schreef:

  Helaas weer een mooi voorbeeld van egolustige ambtenaren. Kijk eens hoe voortvarend we bezig zijn.
  Verder wel een leuk technisch experiment maar het zet natuurlijk geen zoden aan de dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.