fbpx
Nieuws

Nominaties VSK Awards bekend

De nominaties voor de VSK Awards 2016 zijn bekend. Er werden in totaal 12 inzendingen in 4 verschillende categorieën genomineerd voor de ‘installatie-oscars’ die tijdens de komende vakbeurs worden uitgereikt. De VSK bezoeker gaat mede bepalen wie er gaan winnen. De genomineerden staan hieronder weergegeven. De VSK Awards worden mede mogelijk gemaakt door vakblad Installatie en Sanitair.

Categorie Energiebesparing

Het balansventilatietoestel Ecolution WTW-D van Inventum

De HR-ketel ecoTEC exclusive met Green iQ van Vaillant

Klimaattoestel TripleAqua van Coolmark

Categorie Design

Brink met het decentrale ventilatietoestel Air 70

Geberit met de douche-wce Aquaclean Mera

De Samsung 360 cassette van Ambrava

Categorie Installateurzaken

Het vernieuwde (na)beugelprogramma van Ubbink

Het persysteem Megapress van Viega Nederland

De radiator Zmart Flex van Zehnder 

Categorie Systeemoplossingen

De WTW-unit ComfoAir Q van Zehnder

De clouddienst DiagnosTX van Priva

Het Zero Energy Concept van Itho Daalderop

Juryoordeel

De jury concludeert dat er over weinig baanbrekende innovaties zijn ingestuurd, maar wel veel praktisch toepasbare, hands-on-oplossingen. Eerder meldde de jury al aangenaam verrast te zijn door het hoge aantal inzendingen. Verder zijn er volgens de jury een aantal trends te onderscheiden:

  • Het zoeken van samenwerkingen tussen verschillende disciplines en technieken. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in apps die de link leggen tussen installateur en installatie.
  • BIM. Installateurs krijgen steeds meer behoefte aan digitale bouwstenen en zoeken één toegankelijk platform om informatie te delen.
  • De sector heeft de eindgebruiker niet altijd duidelijk in het vizier. Deze wordt steeds belangrijker, maar toch vergeten bedrijven de gebruiker vaak in hun communicatie.

Stemmen

Alle genomineerden zijn te zien op de VSK. Beursbezoekers die zich vooraf hebben geregistreerd, kunnen tijdens de eerste twee beursdagen hun stem uitbrengen op één favoriet per categorie. De publieksstemmen wegen voor de helft mee, het oordeel van de jury voor de andere helft. Op 3 februari 2016 worden in hal 9 de prijzen uitgereikt.

1 reactie op “Nominaties VSK Awards bekend

  1. jeroen schreef:

    ach meerendeel komt toch nooit op de markt. net als de winnaar van vier jaar geleden… .http://www.installatiejournaal.nl/artikel/1136741-energielabel-dankzij-systeem-met-prefab-meterkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.