fbpx
Nieuws

Gerecycled toilet bespaart water

Luca Sanitair introduceert de Futuro Flush, een waterbesparend toilet van deels gerecycled materiaal. Dit toilet moet de circulaire economie ondersteunen en consumenten de keuze geven om bij te dragen aan een beter milieu.

De Futuro Flush is ontstaan door een samenwerking tussen Luca Sanitair en Ceramica Globo. Een Italiaans sanitairbedrijf dat het milieu centraal stelt in zijn bedrijfsvoering, met als doel de impact van de productiecyclus op het milieu te verminderen.

Water hergebruiken

Voor het productieproces heeft Globo een waterzuiveringsinstallatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om al het industriële water te herbruiken. Hiermee bespaart Globo 10.000 liter water per dag. Het water wordt gezuiverd met natuurlijke algen (fytodepuratie), wat een milieuvriendelijke manier van water zuiveren is die geen impact heeft op het ecosysteem.

De Futuro Flush is deels gemaakt van gerecycled materiaal. Het toilet heeft een geëmailleerde sifon voor een efficiëntere spoeling en langere levensduur. Daarnaast heeft de Futuro Flush een verbruik van 2,6/4 liter per spoeling en is er een ingebakken reduceerring toegepast om het waterverbruik te verminderen.

Vormgeving

Het uiterlijk heeft een moderne en slanke vormgeving. Het keramische toilet is verkrijgbaar in glans wit, mat wit en mat zwart. De Futuro Flush is randloos en heeft een afneembare softclose toiletzitting, waardoor het toilet gemakkelijk te reinigen is. Het keramiek heeft een Ceraslide en Bataform behandeling gehad voor een diepere kleur en antibacteriële werking.

Luca Sanitair streeft ernaar de Futuro Flush altijd op voorraad te hebben in zijn magazijn in Leiden. Dit maakt het mogelijk om binnen een week aan dealers te leveren via in- of extern transport. Voor consumenten is het toilet exclusief verkrijgbaar bij aangesloten Luca Sanitair dealers in Nederland en België.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.