fbpx
Nieuws

Gewaagde installatie op flat scoort goed

Gewaagde installatie op flat scoort goed

Geen besparing van 25%, maar zelfs tot 40%: de duurzame zonne-installatie op de Rembrandtflat in Zwolle blijkt samen met een gasgestookte warmtepomp nog efficiënter te functioneren.

 

Vijf jaar geleden rondde woningcorporatie Openbaar Belang in Zwolle een ingrijpende metamorfose van de Rembrandtflat af. Voor 100.000,- euro per woning werd het energielabel verlaagd van E naar A. Unica Installatietechniek werd ingeschakeld voor het energetisch opwaarderen van de CV-installatie en kreeg de opdracht een duurzaam warmtapwatersysteem te installeren, als alternatief voor de afvoerloze gasgeisers. Het werd een gewaagd energieconcept met ruim baan voor zonnewarmte, opgewekt door maar liefst 240 m2 aan zonnecollectoren.

 

Lees het hele artikel hier.

1 reactie op “Gewaagde installatie op flat scoort goed

  1. hans willemse schreef:

    l.s.
    ik heb met verbazing dit korte artikel gelezen, ofwel is het artikel onjuist/onvolledig danwel is er m.i. een wel zeer kostbare oplossing toegepast: 100.000 euro per woning !!
    Daarnaast lijkt mij dat een gasgestookte warmtepomp voor de lange termijn ook geen oplossing is, immers op termijn zal er onvol- doende gas te verkrijgen zijn, alle programma’s zijn er immers op gericht om op duurzame wijze electra op te wekken, dus een water/water warmtepomp zou voor de langere termijn eer betere oplossing zijn geweest in dit project !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.