fbpx
Nieuws

Goud voor koeltechnische installatie

Christian Gerritse heeft een gouden medaille gewonnen voor een koeltechnische installatie die hij bouwde op EuroSkills, het EK voor beroepen. Dit kampioenschap werd van 1 tot en met 3 december gehouden in het Zweedse Göteborg.

Nederland won op dat EK in totaal tien medailles. Drie mbo-jongeren gaan naar huis met goud, vier met zilver en drie met brons. Ook wonnen acht deelnemers een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. In totaal namen vijfhonderd deelnemers uit 28 landen deel aan EuroSkills, onder wie 39 Nederlanders.

Winnaars

Naast Gerritse gingen ook gouden medailles naar Pien Hoveling voor het maken van etalages (Etaleren) en Rick Verboom, die onderdelen voor machines ontwierp (CAD Tekenen). Arthur de Bruin en Wilfried Loman (Mechatronica), Robin van Hoof (Metselen) en Nelleke Elskamp (Verpleegkunde) behaalden zilver. De bronzen medailles gingen naar Wilhelm Scholten (Tegelzetten), Lennard Bucks en Berend van de Donk (Mobiele Robotica).

De deelnemers voerden drie dagen lang opdrachten uit onder het toeziend oog van 75.000 bezoekers. Ze werden beoordeeld door een jury van experts afkomstig uit het onderwijs en bedrijfsleven. Erika Scharff, begeleidend expert van Nimeto Utrecht van gouden medaillewinnares Pien Hoveling: “De deelnemers zijn allen pareltjes in hun vak. Doordat Pien razendsnel is en een strakke planning had, versloeg ze haar tegenstanders.”

WorldSkills Netherlands

Stichting WorldSkills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2016. De deelname aan EuroSkills 2016 werd mogelijk gemaakt door onderwijs, bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. De volgende editie is in 2018 in Boedapest. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in oktober in Abu Dhabi. De deelnemers van EuroSkills maken kans om hieraan deel te nemen.

Hieronder ziet u een filmpje over dit EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.