fbpx
Nieuws

Gratis rijbewijs lokkertje voor monteurs

Een bijzondere move in de strijd om de schaarse installatiemonteurs. VD Koudetechniek hoopt jongelui te werven door ze een rijbewijs via de zaak aan te bieden.

De vaak jonge monteurs werken eerst een tijdje bij het bedrijf. Wanneer ze goed bij het bedrijf passen en gemotiveerd zijn om de techniek in te gaan, kunnen ze rijlessen volgen op kosten van VD Koudetechniek. “Het halen van het rijbewijs mag nooit de motivatie alleen zijn”, vertelt Bianca Vink. Zij begeleidt dit project voor VD Koudetechniek. “Maar het kan wel het laatste zetje zijn. Bovendien zetten ze met een rijbewijs een stap richting volwaardig monteur. Hiermee hopen we goed personeel voor langere tijd bij ons te houden. We groeien structureel en zijn dus ook constant op zoek naar goede, gemotiveerde, nieuwe mensen.”

Het project werkt heel persoonsgericht. Twee mensen hebben inmiddels hun rijbewijs gehaald, een derde is er nog mee bezig. “Het gaat bij ons om persoonlijke ontwikkeling. De één is met 10 lessen klaar, de ander pas na 40. Daar doen we niet kinderachtig over, we zorgen dat zij het traject wel helemaal afmaken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.