fbpx
Nieuws

Greeniuz krijgt armslag voor groei

Greeniuz, de Brabantse fabrikant van infraroodpanelen, heeft met Koolen Industries een samenwerkingspartner aan boord gekregen die voor verdere groei moet gaan zorgen. Dankzij de investeringen van de nieuwe aandeelhouder hoopt het bedrijf de productie van elektrische panelen op te kunnen schalen en te kunnen investeren in technische doorontwikkeling en vertegenwoordiging van het merk.

Het bedrijf van Dirk Bellemakers en Pieter Lapré heeft al ongeveer 1000 projecten gedraaid met infraroodpanelen. Voor vooral Brabantse corporaties wordt de techniek gebruikt om als hoofdverwarmer te dienen om woningen van het aardgas af te kunnen halen. Greeniuz produceert de infraroodpanelen in een straal van 20 kilometer rondom Eindhoven.

Lees hier een reportage over het bedrijf

Koolen Industries is geen onbekende in de installatiewereld. Het bedrijf investeert en participeert in meer bedrijven en technieken die midden in de energietransitie staan. Zo zit het bedrijf in de zonnepanelen, laadpalen en opslagsystemen voor stroom en waterstof. Grote man achter het bedrijf is Kees Koolen, die onder meer bekend geworden is van Booking.com.

Infrarood moet zich bewijzen

Greeniuz krijgt door de investeerder de kans om grotere stappen te zetten. Dirk Bellemakers: “We zitten nu in een stadium dat we ons moeten bewijzen, en dat doen we graag en op grote schaal. In proefprojecten, in metingen en in vergelijkingen met andere gasloze technieken.” De oprichter van het bedrijf verwacht dat infraroodpanelen door de technische doorontwikkeling en opschaling in de toekomst nog beter en fors goedkoper gaan worden. “De samenwerking met Koolen geeft ons meer slagkracht, maar ook kennis op het gebied van ondernemerschap. Daarnaast heeft het bedrijf producten in zowel opwekking, opslag en afgifte van duurzame energie. Daarmee kunnen we projecten integraal gaan benaderen. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.