fbpx
Nieuws

Grijswaterspoeling als inbouwset

Hydraloop, het Friese bedrijf dat innovatieve waterrecyclingstechniek levert, komt met een inbouwmodel dat net als een standaard inbouwreservoir achter een muurtje weggewerkt kan worden.

De Hydraloop Concealed heeft een volume van 175 liter en een dagelijkse reinigingscapaciteit van 300 liter. Hiermee is de Concealed vooral bedoeld voor appartementen en kleine woningen. De grotere losstaande units die Hydraloop tot nu toe levert zijn een probleem voor kleine woningen, die vaak de ruimte niet hebben om deze een plaatsje te geven.

Meerdere aansluitingen

De Concealed heeft een afneembaar front, zodat makkelijk het jaarlijkse onderhoud gepleegd kan worden. In het reservoir kunnen meerdere aansluitingen gemaakt worden. Eén aansluiting gaat naar het toilet, een tweede aansluiting kan bijvoorbeeld naar een tweede toilet of naar de tuinirrigatie.

De Hydraloop bevat twee tanks. In de bovenste tank, wordt het grijze water met een handvol reinigingsmethoden aangepakt, zónder onderhoudsgevoelige membranen of filters. Met behulp van bezinkingstechniek, afdrijftechniek -zogeheten ‘floatation’-, luchtbellenafscheiders, afschuimers en een bioreactor wordt het water gereinigd, maar ook tegelijkertijd permanent gecirculeerd.

Gereinigd water wordt getransporteerd en gedesinfecteerd met UV licht, de zesde reinigingsgstap, naar een tweede tank, waarin het in principe klaar is voor gebruik. Hydraloop-systemen voldoen aan de norm NSF/ANSI 350.

Oplossing voor waterschaarste

Hydraloop heeft internationaal zijn vleugels uitgeslagen en is onder meer actief in een aantal Amerikaanse staten, waar waterproblematiek een stuk groter is dan hier in Nederland. Toch begint het Friese bedrijf ook in Nederland vaste voet onder de grond te krijgen.

Zo ondertekenden projectontwikkelaar Wind Groep en Hydraloop op de Bouwbeurs in Utrecht een intentieverklaring voor het toepassen van Hydraloops bij een woningbouwproject in Lemmer. Ook heeft de Hydroloop een plekje gevonden in het project Heuvelstraat in Silvolde. Daar bouwt woningcorporatie Wonion 28 woningen, waarbij het watergebruik minimaal zal zijn.

Productielijn opgetuigd

De Hydraloop Concealed wordt gepresenteerd op de Bouwbeurs in Utrecht. Een productielijn wordt momenteel ingericht en naar verwachting is het product vanaf eind dit jaar leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.