fbpx
Nieuws

Grip op integrale bouwkwaliteit

Energieverbruik in met name bestaande woningen blijkt soms moeilijk voorspelbaar. Verschillende factoren maken het lastig om energieverbruik goed in beeld te brengen en prestaties te garanderen. Hoe kan de bouw- en installatiesector meer grip krijgen op energie en integrale bouwkwaliteit? Dat is een vraag die centraal staat op het congres NulNu 2016. Het evenement vindt plaats op 13 juni in de Jaarbeurs Utrecht en wordt georganiseerd door kennisnetwerk DNA in de Bouw en Jaarbeurs.

Vanuit allerlei richtingen wordt aangemoedigd dat de bouwer en installateur prestatiegaranties geven voor duurzame renovaties of nieuwbouw, door nieuwe contractvormen tot de nieuwe wet op kwaliteitsborging. Het geven van garanties is voor de opdrachtnemer echter alleen verantwoord, wanneer er al in de ontwerpfase nauwkeurige voorspellingen kunnen worden gedaan over de bouwfysische, functionele en economische prestaties van het gebouw of de installaties.

Bouwkwaliteit borgen, berekenen en beoordelen

Op NulNu is veel aandacht voor reken- en meetinstrumenten die de bouwer of installateur helpen om prestatiegaranties te geven en hoe opdrachtgevers deze middelen kunnen inzetten voor optimale kwaliteit. Het programma is opgebouwd uit 6 plenaire presentaties en 2 rondes masterclasses met keuze uit 5 verdiepende presentaties. Op de kennismarkt staan verschillende organisaties met tools en methodieken. Het congres richt zich op de gehele keten; van opdrachtgever, ontwerper, adviseur, aannemer tot installateur. Het volledige programma en de inschrijfpagina zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.