fbpx
Nieuws

Plieger zoekt hartje Utrecht op

Een opmerkelijke plek voor een groothandelaar, maar de Plieger Groep heeft een kantoor geopend in hartje Utrecht. Plieger Groep is de organisatie boven groothandelsbedrijven Plieger en ThermoNoord.

Ook twee recente aanwinsten van het bedrijf Memodo en hoomie, zullen zich in het pand naast het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catherijne vestigen.

Het hoofdkantoor van de Plieger Groep blijft Zaltbommel. Vanuit Utrecht zullen vooral online marketingactiviteiten van de groep worden verricht. Het kantoor is vorige week feestelijk geopend door wethouder economische zaken, Susanne Schilderman. Koert Huisman, CEO van Plieger Groep laat weten dat het stadskantoor vooral een magneet moet zijn voor jonge professionals die eerder de stad opzoeken dan de weg naar Zaltbommel weten te vinden. “We hebben goede mensen nodig om de energietransitie te versnellen en te doen laten slagen. Als Mozes niet naar de berg komt, moet de berg naar Mozes.”

Startups moeten wortel schieten

Koert Huisman (CEO Plieger Groep), Erik Bijl (directeur Memodo Nederland) en Paul Willems (directeur hoomie) in het nieuwe Plieger-kantoor in Utrecht. 

Ook de nieuwe Plieger-dochters Memodo en hoomie komen in Utrecht te zitten. Voor Memodo is het kantoor in Utrecht juist het eerste kantoor in Nederland. Eerder werden al vestigingen geopend in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Slovenië. Memodo is een groothandel in duurzame energieproducten en een online shop voor energie-experts. Dit bedrijf richt zich vooral op pv- en opslag van stroom. Hoomie is een dienst die advies, verkoop en werkvoorbereiding van verduurzaming voor installateurs uit handen kan nemen.

Geen bouwmarkten meer

Groothandelaar Plieger is in beweging: sinds dit jaar is het bedrijf bijvoorbeeld gestopt met het beleveren van bouwmarkten met sanitair. De grossier gaat zich enkel en alleen op de professionele markt richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.