fbpx
Nieuws

Groothandel reorganiseert vestigingen

Groothandel reorganiseert vestigingen

Groothandel Solar gaat de organisaties van Solar Nederland en Conelgro integreren en vestigingen in overlappende gebieden samenvoegen.

 

 

De verkooporganisaties van Solar Nederland (vooral klimaat en sanitair) en Conelgro (elektro) worden per 1 januari 2015 samengevoegd tot één salesorganisatie, zo maakt moederbedrijf Solar A/S vandaag bekend. Ook de Belgische elektrotechnische groothandel Claessen ELGB wordt in de nieuwe organisatie geïntegreerd. De nieuwe organisatie komt onder leiding van Martin Trampe, de huidige algemeen directeur van Solar Nederland.

 

Het assortiment van Conelgro wordt uitgebereid met het assortiment van Solar Nederland. De klanten van Conelgro kunnen gebruik maken van de voorraad van de distributiecentra van Solar Nederland in Alkmaar en Duiven. De backoffice-activiteiten van beide dochterbedrijven van Solar A/S zullen worden samengvoegd in Alkmaar. Claessen blijft wel een aparte organisatie in België. Solar laat desgevraagd weten dat vestigingen van Conelgro en Solar in overlappende gebieden mogelijk zullen worden samengevoegd, wat zou kunnen leiden tot vermindering van het aantal functieplaatsen. “Uitgangspunt blijft dat klanten hun vertrouwde contactpersonen blijven behouden en dat de integratie voordelen oplevert voor de klanten.” Solar Nederland is ontstaat uit een samenvoeging van groothandelaren Solar en Vegro. 

1 reactie op “Groothandel reorganiseert vestigingen

  1. L. Steuten schreef:

    Solar Nederland doet ook al Elektro. Dit moet aan de vermelding van klimaat en sanitair worden toegevoegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.