fbpx
Nieuws
Groothandel verstrekt consumentenleningen

Een opmerkelijk nieuwsfeit in België: technische groothandel Van Marcke gaat consumentenkredieten verstrekken.

 

 

Vanaf deze zomer gaat Belgisch grootse grossier van installatiematerialen leningen verstrekken aan particulieren voor hun investeringen in onder meer duurzame installatietechniek, zo meldt het Vlaamse financieel-economische weekblad Trends deze week. Met deze stap wil de Kortrijkse groothandel haar pakket aan diensten richting de installatiemarkt verder uitbreiden, en installateurs ondersteunen bij het aan de man brengen van nieuwe technieken. 

 

Eigen bank

De leningen worden verstrekt door de eigen Izola Bank in Malta. De Van Marcke-groep heeft een eigen bank binnen de gelederen, die investeringen in de eigen groep financiert. Sinds Malta bij de Europese Unie en de euro zit, biedt de groothandel ook bancaire diensten aan installateurs aan, zoals spaarrekeningen. Deze tegoeden wil Van Marcke terugbrengen in de sector, om bijvoorbeeld de investeringen in relatief dure zonneboiler- of warmtepompinstallaties te stimuleren. Bij de consumentenkredieten betaalt de bank de facturen van de installateurs, die door de particulier tegen marktconforme rentetarieven wordt terugbetaald. CEO Caroline van Marcke in Trends: “Als de installateur met onze hulp het rendement van een installatie kan aantonen, en wij tegelijk de mogelijkheid bieden de investering te splitsen over een langere periode, vergemakkelijkt dat het verhaal.” Banken hoeven niet te vrezen voor concurrentie: “Het blijft een nichemarkt, en onze middelen zijn niet te vergelijken. Ook de bedragen, van 1250 tot 25000 euro, zijn beperkt.”

 

Familiebedrijf Van Marcke is in België marktleider in de gespecialiseerde distributie van centrale verwarming en sanitair en nummer vijf op de Europese markt. Het bedrijf heeft bij de zuiderburen 85 verkooppunten en 18 showrooms, waar zowel particulier als professional terecht kunnen. Er werken bijna 1400 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.