fbpx
Nieuws

Groothandelaren slaan extra in

Groothandelaren in installatieland hebben de afgelopen weken extra voorraden aangelegd. Door de coronacrisis hebben de grote grossiers vooral veel goederen met hoge omloopsnelheid ingeslagen, zoals cv-ketels en serviceonderdelen.

De distributiecentra van groothandelaren Technische Unie, Rensa en Wasco liggen voller dan anders, zo blijkt het een ronde van Installatie.nl. Deze maand is er geen sprake van lege schappen. Sterker nog: juist leveranciers uit probleemgebieden in Zuid-Europa, die in een lockdown zitten, starten de producties weer op.

Ook ketelfabrikanten melden nu nog goed in de onderdelen te zitten. Grofweg komt dit erop neer dat er zeker nog voor een dikke maand geleverd kan worden aan installateurs, mocht productie op dit moment helemaal stilvallen. “We hebben de hoogste voorraadpositie ooit uit onze bedrijfsgeschiedenis”, zegt Rick Hammink namens Rensa over de opgeschaalde voorraad. Ook bij de TU geen problemen, meldt Remco Tolsma namens Technische Unie. “Mocht het voorkomen dat een merk even niet voorhanden is, hebben we altijd een vergelijkbaar alternatief. De installateur kan gewoon doorwerken.

Meer online bestellingen

Bij de Technische Unie is het aantal digitale bestellingen gegroeid naar ongeveer driekwart van alle orders. Ook Rensa merkt een groei. Hier valt op dat juist ook het baliebezoek groeit. Dit zou kunnen duiden op het feit dat installateurs minder op het bedrijf laten bezorgen.

5 reacties op “Groothandelaren slaan extra in

 1. de echte installateur schreef:

  zijn er nog bedrijven die nog cv ketels aansmeren aan onwetende oudjes in deze tijd ?
  je zou toch denken dat het tijd wordt voor een warmtepomp ??
  mvr. gr.

 2. R de Leeuw schreef:

  Zo, echte instalalteur. Je durf zeg. De cv-ketel is in heel veel woningen (eigenlijk alle) de beste oplossing. Een warmtepomp, weet je wat daar bij komt kijken? Een complete verbouwing, met nieuwe schil. Ga je dat de onwetende oudjes aandoen in deze tijd. Wat een oerdomme reactie van jou. Bovendien draait de warmtepomp op elektra en die is in de winter voor bijna 100% fossiel opgewekt. Dat zal de komende jaren wel niet veel veranderen. We zitten de komende 2 decennia met megabezuinigingen opgescheept. En al die fraaie windmolenparken en zonneparken (op natuurgrond) zijn daar als eerste de dupe van. Dus de stroom voor jouw warmtepompen, beste ‘echte installateur’ blijft vies.

 3. Nico schreef:

  Zo, bij de hand-te ‘Echte installateur’. Wanneer Schell in grote wind en zonneparken investeert met de bedoeling waterstof gas te produceren, is gas nog lang niet uitgespeeld. Zou ook wel ontzettend jammer zijn om zo`n mooie bewezen techniek in te ruilen voor het vage warmtepomp geloof. De enige die gaat verdienen aan de warmtepomp is het eerder genoemde revisiebedrijf en de oorkappenfabrikant. Warmtepomp (lucht/water) kan voorlopig geen CO² winst opleveren zoals de Leeuw al heeft uitgelegd. Dus… zo vreeselijk bij de tijd is je bijdrage nou ook weer niet.

 4. Nico schreef:

  Zo, bij de hand-te ‘Echte installateur’. Wanneer Schell in grote wind en zonneparken investeert met de bedoeling waterstof gas te produceren, is gas nog lang niet uitgespeeld. Zou ook wel ontzettend jammer zijn om zo`n mooie bewezen techniek in te ruilen voor het vage warmtepomp geloof. De enige die gaat verdienen aan de warmtepomp is het eerder genoemde revisiebedrijf en de oorkappenfabrikant. Warmtepomp (lucht/water) kan voorlopig geen CO² winst opleveren zoals de Leeuw al heeft uitgelegd. Dus… zo vreselijk bij de tijd is je bijdrage nou ook weer niet.

 5. g van dijk schreef:

  ik ben een wetend oudje en ben verhuist vanwege de warmtepomp van de buren
  en neem nooit een warmtepomp want als je een scherp gehoor hebt wordt je er
  stapelgek van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.