fbpx
Nieuws

Balie groothandel 24/7 geopend

Een deels onbemande groothandelsbalie die 24 uur per dag, 7 dagen in de week open is. ThermoNoord en Plieger gaan dit jaar in ieder geval op 6 plekken in het land groothandelsbalies met zelfscanners openen. De eerste zijn er nu in Zaltbommel en Heerhugowaard. Daarmee heeft de grossier een primeur in de groothandel voor w-installateurs: de eerste fysieke nachtwinkel.

Op elk moment van de dag materialen halen, dus ook ’s avonds laat, ’s nachts, bij het ochtendkrieken óf in het weekend. ThermoNoord en Plieger gaat de proef met verruiming van de winkeltijden doorzetten. In de nieuwe afhaalmagazijnen vinden klanten het vertrouwde brede assortiment van verwarming-, installatie-, sanitair-, elektra-, airco-, en ventilatieproducten. Ook kunnen ze online bestellingen buiten openingstijden afhalen.

Speciaal pasje

De afhaalbalies zijn overdag ‘gewoon’ bemand, maar veranderen buiten openingstijden in zelfbedieningsmagazijnen. De winkels zijn dan voor klanten van de groothandel met een speciaal pasje toegankelijk. De installateur kan met een handscanner de producten verzamelen die hij nodig heeft, en de order bevestigen in het systeem. De artikelen worden op de rekening van de klant gezet. De deur opent en sluit met de klantenpas, waarna automatisch de verlichting dooft en het alarm erop gaat. In de vestigingen is cameratoezicht.

Zes plekken

Het concept is nu eerst uitgerold bij ThermoNoord Xpress in Zaltbommel en Plieger Express in Heerhugowaard. De eerste installateurs die klant zijn bij de groothandel hebben al een uitnodiging ontvangen om gebruik te maken van deze dienst. Later dit jaar zullen er meerdere Expressen geopend worden op andere locaties in het land zoals ThermoNoord Barendrecht en Gorredijk en balies van Plieger in Venray en Apeldoorn.

Een primeur voor de w-branche, de eerste zijn Plieger en ThermoNoord niet. Zo heeft elektrotechnische groothandel Rexel in Den Bosch al vijf jaar een afhaalvestiging die dag en nacht geopend is.

1 reactie op “Balie groothandel 24/7 geopend

  1. gertjan schreef:

    nu nog een knappe website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.