fbpx
Nieuws

Grootste zonnepark komt in Zeeland

Zonnepaneel van de zaak

In Zeeland komt het grootste zonnepark van Nederland. Het krijgt in totaal 140.000 zonnepanelen. De investering gaat 40 miljoen euro kosten. Onlangs werd aan het project een SDE+-exploitatiesubsidie toegekend.

Solarpark Zeeland en bouwer IB Vogt hebben een contract getekend voor de bouw en exploitatie van het park. De zonnepanelen worden geplaatst op veertig hectare grond in de leidingstrook rond de Sloehaven in de gemeenten Borsele en Vlissingen. Ongeveer tweederde deel komt op het grondgebied van Borsele.

Vijftig megawatt

Het zonnepark, dat een piekvermogen krijgt van vijftig megawatt, kan duurzame stroom leveren aan de industrie en huishoudens in de regio en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het gebruik van duurzame energie in de directe omgeving.

Oost-westelijke richting

Het park wordt gebouwd met de zonnepanelen in een oost-westelijke richting. Dat zorgt voor een efficiënter gebruik van het perceel en een beter productieprofiel gedurende de dag, aldus IB Vogt en Solarpark Zeeland.

De bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2017. Voor het einde van het jaar zou de eerste zonne-energie geleverd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.