fbpx
Nieuws

Grote bedrijven besparen flink energie

Grote bedrijven besparen flink energie

Ruim 1.100 grote industriële bedrijven hebben in 2013 jaar gezamenlijk evenveel energie bespaard als het gebruik van 340.000 huishoudens. Dit blijkt uit de resultaten van de meerjarenafspraken energie-efficiëntie die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken zijn gemaakt.

 

Minder vrijblijvend

De meerjarenafspraken energie-efficiëntie MEE en MJA3 hebben tot doel de energie-efficiëntie in de industrie te vergroten en dat blijkt dus te werken. Volgens minister Kamp zit de toegevoegde waarde in het langetermijnperspectief, in het inzicht in de prestaties en mogelijkheden bij bedrijven en in de netwerkfunctie. De evaluatie wees ook uit dat de MEE aan kracht kan winnen door de afspraken minder vrijblijvend te maken. Daarom is met de industrie afgesproken om de kwaliteit van de Energie Efficiëntie Plannen te verbeteren en consequenties te verbinden aan het niet naleven ervan.

 

Verplicht meedoen

Het MEE-convenant is bedoeld voor grote industriële bedrijven die verplicht meedoen aan het emissiehandelssysteem van de Europese Unie (ETS). De convenanten zijn een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en dragen bij aan het behalen van 20% CO2-reductie in 2020. MJA3 en MEE worden ook ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert bedrijven bij energiebesparing en is verantwoordelijk voor de monitoring en rapportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.