fbpx
Nieuws

Grote energiebedrijven verliezen terrein

De ‘grote 4’ van de energiemarkt, Nuon, Essent, Eneco en DELTA, verliezen steeds meer klanten aan kleinere energieleveranciers. Dat meldt de site pricewise.nl.

Vrije markt

Sinds de energiemarkt in 2004 werd vrijgegeven, zijn nieuwkomers zoals Oxxio, NLE, energiedirect.nl en Greenchoice flink gegroeid ten koste van de grote bedrijven. Van die nieuwkomers zijn energiedirect.nl en de Nederlandse Energie maatschappij inmiddels zelf doorgegroeid naar de (sub)top. De laatste vijf jaar kwam er weer een flink aantal nieuwe spelers bij zoals Vandebron, EnergieFlex, Pure Energie, Qurrent en Budget Energie.

Overstappen steeds makkelijker

Van alle consumenten die overstappen naar een andere leverancier via Pricewise.nl, kiest slechts een kwart voor een traditionele leverancier. In totaal veranderden in 2015 2,3 miljoen gas– en stroomaansluitingen van leverancier. Een groei van 15% ten opzichte van het jaar ervoor en bijna een verdubbeling ten opzichte van 2010. Hans de Kok, directeur van Pricewise: “Vlak na de liberalisering van de markt was de consument weliswaar vrij om een keuze te maken in energieleverancier, maar ook huiverig. Overstappen verliep lang niet altijd vlekkeloos, in tegenstelling tot vandaag de dag. Switchen is nu een bekend begrip. Daarnaast is de informatievoorziening en serviceverlening van energieleveranciers en prijsvergelijkers doorgaans goed op orde. Vandaar de alsmaar stijgende overstapcijfers, maar ook het grote aantal nieuwe energieleveranciers dat de laatste vijf jaar de markt betrad.”

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.