fbpx
Nieuws

Haak in op publiciteit energielabel’

Haak in op publiciteit energielabel'

Installateurs doen er verstandig aan de komende weken in te haken op de publiciteitscampagne rondom het nieuwe energielabel. Investeren in energiebesparing is namelijk ‘hot’.

 

 

Dit meldt Uneto-VNI naar aanleiding van de brief die miljoenen huishoudens de komende weken gaan ontvangen rondom hun voorlopige dan wel definitieve Energielabel. Woningeigenaren worden verplicht, op straffe van een boete van 400 euro, om bij verkoop van de woning een label te overleggen. Lees hier alles over het energielabel in het dossier op deze site.

 

Wijzigingen 

Alle particuliere woningeigenaren die nog geen energielabel hebben, ontvangen in januari of februari 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Dit is een inschatting van het energielabel, gebaseerd op enkele openbare gegevens, zoals het type woning en het bouwjaar en een inschatting van gemiddeld per type woning genomen maatregelen. De eigenaar kan dit wijzigen op www.energielabelvoorwoningen.nl, waarna een deskundige dit op afstand controleer en accordeert. Dit kost enkele tientjes.

 

Uneto-VNI adviseert installateurs om in te haken op de publiciteitscampagne die de overheid initieert. Dit betekent namelijk dat bestaande relaties en mogelijk nieuwe klanten de komende tijd sterk bezig zullen zijn met hun energieverbruik en na zullen denken over mogelijke verbeteringen. 

 

Acht tips van Installatie.nl:

-ga zelf regionaal adverteren rondom dit thema

-plaats banners op uw site, plaats nieuwsberichten op uw site

-bedenk (spitsvondige) acties

-span samen met collegabedrijven (bouwkundig, glas, isolatie)

-zet uw social media vol in

-maak best-practices met recente klanten

-wijs consumenten op de 6% regeling op arbeidsdeel bij onderhouds- en renovatiewerk (tot 1 juli 2015)

-wijs klanten op de lage rente bij leningen voor investeringen in duurzame energie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.