fbpx
Badkamer in beeld

Handgeblazen glazen kranen

Handgeblazen glazen kranen

Kranen van handgeblazen glas? Het kan. Deze bijzondere ontwikkeling showt Hansgrohe’s designmerk Axor deze week op de Fuorisalone in Milaan.

 

 

De handgemaakte armaturen zijn gemaakt samen met ECAL, de universiteit van kunst en design in het Zwitserse Lausanne. Basis van de kraan is het click-in-systeem dat Axor al eerder bedacht voor de Axor Starck V, de kraan die eveneens uit glas bestaat en vorig jaar in Milaan het levenslicht zag. Het bovenste glazen deel van de kraan kan van de romp worden afgenomen, en zelfs in de vaatwasser. 

 

Thomas Elliott BurnsGlas als inspiratiebron

De designers zijn ‘losgegaan’ op de verschillende functies van een kraan in het dagelijks leven. Zo ontwierp Jordane Vernet (linksboven) een kraan met geïntegreerde bekertjes voor drinkwatervoorziening, bedacht Thomas Elliot Burns (lhiernaast) een kraan die doorloopt in een glazen planchet met spiegel en liet Iris Adreadis zich inspireren door een lotusblad.  Hier een overzicht van alle ontwerpen.

 

Proeftuin voor productontwikkeling

Waterdream is een programma van Axor waarbij designers de vrije hand krijgen om kranen en douches te ontwerpen. Dit levert veelal verrassende ontwerpen op. Zo werd eerder een lampenkapdouche ontworpen, en een douchesysteem waarin de koperen zichtleiding als inspiratiebron gold. Ondanks de conceptuele gedachte blijkt het Waterdream-programma weldegelijk tot serieproducties te leiden. Eerder vormden de ‘Waterdreams’ van Patricia Urquiola, Phoenix Design, de broers Bouroullec en Jean-Marie Massaud de opmaat tot geïntroduceerde en bekroonde Axor-collecties van de fabrikant.

 

Hieronder een video over het project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.