fbpx
Nieuws

Heerhugowaard krijgt slim energienet

Kantoor koel met restwarmte afval

Negen partijen, waaronder de gemeente Heerhugowaard en de provincie Noord-Holland, ondertekenden half november een intentieverklaring om in Heerhugowaard een slim energienet aan te leggen. Bedrijven en organisaties die straks zijn aangesloten op dit net kunnen gebruik maken van elkaars restwarmte voor het verwarmen en koelen van hun huisvesting.

Onderdeel van het slimme energienet zijn de asfaltcollectoren onder een deel van de Westfrisiaweg bij bedrijventerrein De Vaandel. In de toekomst levert ook de HVC in Alkmaar zijn restwarmte aan het net. Bedrijven in De Vaandel (Stammis Horecaverhuur), De Zandhorst (Burg Azijn en Paramelt) en een nieuw te bouwen appartementencomplex van Woonwaard in Beveland maken als eersten gebruik van dit nieuwe warmtenet. De verwachting is dat anderen volgen.

Ondertekenaars

Het slimme energienet draagt bij aan de ambitie van de gemeente Heerhugowaard om in 2030 energieneutraal te zijn. Het project past in het energietransitiebeleid van de provincie Noord-Holland en is daarom medeondertekenaar van de intentieverklaring. De andere ondertekenaars zijn: Kodi, HVC, Ondernemersvereniging Alton, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Woonwaard, Rabobank en Liander.

Meer informatie over het slimme energienet is te vinden op www.slimenergienethhw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.