fbpx
Nieuws

Heijligers wint Femme Tech Award

Heijligers wint Femme Tech Award

Heijligers Installaties uit Zevenbergen heeft in de categorie kleine bedrijven de Femme Tech Bedrijven Award 2014 gewonnen.

 

De Femme Tech Bedrijven Award is dé prijs voor bedrijven die vooruitstrevend zijn in de werving en het behoud van technische vakvrouwen. Deze Award is een initiatief van TechniekTalent.nu en is op 11 november voor de vierde keer uitgereikt. De Voogt Naval Architects en Thales Nederland sleepten de prijs in de wacht in de categorieën middelgrote en grote bedrijven. 

 

Installateur wint 

In de categorie kleine bedrijven (tot 50 medewerkers) is totaalinstallateur Heijligers Installaties gekozen als winnaar. Het bedrijf komt op termijn in handen komt van een technische vakvrouw, die zich expliciet profileert op haar vrouw-zijn en technische kwaliteiten, zo meldt de jury, die geleid werd door Uneto-VNI voorzitter Titia Siertsema. De bedrijfopvolgster vervult een voorbeeldfunctie voor meisjes en vrouwen en haar enthousiasme voor techniek werkt aanstekelijk. De jury vindt Heijligers een inspirerend voorbeeld voor andere kleine technische bedrijven. Marloes Heijligers van Heijligers Installaties: “Wij zijn natuurlijk enorm trots dat we deze Award hebben gewonnen! Als installatiebedrijf en erkend leerbedrijf zetten wij ons al jaren in om jonge mensen een goede opleidingsplek te bieden. De laatste jaren is het onze focus om daarbij ook meer jongeren en vooral meiden enthousiast te maken voor techniek en een technisch beroep.”  Andere genomineerden in deze categorie waren Blicon Beveiliging, Einstein Techno Center en Vos Techniek.

 

Aandacht neemt toe

“Bij de genomineerde bedrijven is gebleken dat de aandacht voor vrouwen en techniek toeneemt en dat het bedrijven steeds beter lukt de personeelssamenstelling diverser te maken”, aldus juryvoorzitter Titia Siertsema. Ook minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, benadrukt dat diversiteit beter is voor het bedrijf, het team, de creativiteit en een bredere kijk op zaken. ‘De bedrijven die deelnemen aan de Femme Tech Bedrijven Award zijn een bron van inspiratie voor veel andere werkgevers in de techniek.’

 

Femme Tech 2014

De prijs werd uitgereikt tijdens de Femme Tech Dag 2014 met het thema ‘Vanzelfsprekend M/V’. Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor vakvrouwen, P&O-ers en werkgevers binnen de technische sector. Er waren ruim 300 vakvrouwen aanwezig.

 

(foto: @techniektalent)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.