fbpx
Nieuws

Hoe gaat installateur om met corona?

10

Hoe ga je als installateur om met de uitbraak en dreiging van het coronavirus? Thuis werken is voor veel werknemers in de technische sector geen optie. Toch zijn er een aantal richtlijnen waar iedere Nederlander zich aan dient te houden, zo adviseert het RIVM.

Techniek Nederland heeft een handige FAQ-lijst op haar website gepubliceerd. Hier staan naast de RIVM-adviezen (geen lichamelijk contact, thuiswerken of ziek melden bij verkoudheid), ook in hoe bijvoorbeeld servicemonteurs om kunnen gaan met situaties die zij niet vertrouwen. Ook wordt er omschreven hoe bedrijven in Brabant of met werknemers uit Brabant om moeten gaan met de huidige situatie.

Hoe groot is de hinder die uw bedrijf ervaart door het corona-virus?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

Grote evenementen uitgesteld

Vanwege de coronacrisis gaan vakbeurzen niet door. Building Holland, Solar Solutions, SHK en Mostra Covengno gaan naar het najaar. De eerste week september wordt een drukken beursweek.

Meer informatie

Meer informatie over hoe om te gaan met het coronavirus op de site van Techniek Nederland.

Algemene tip: volg de richtlijnen van het RIVM, volg het nieuws, en neem voorzorgsmaatregelen in de vorm van hygiëne en terughoudendheid in contact.

Handreiking van VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN: Coronavirus: hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer

RIVM over corona: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies en informatie over de ziekte met doorverwijzingen naar Q&A’s en de verspreiding van het coronavirus. Daarnaast heeft het RIVM een up-to-date Q&A-pagina beschikbaar gesteld. En hier kunt u de verspreiding van het coronavirus over de hele wereld volgen.

Rijksoverheid over corona: Op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers rondom het coronavirus, en op deze pagina informatie voor werkgevers en werknemers. En hier is een totaaloverzicht te vinden van het dossier Coronavirus Covid-19.

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC): Het ECDC geeft een dagelijkse update over de stand van zaken in de Europese lidstaten en het Verenigd Koninkrijk.

Voorbeeldbrief die aan medewerkers kan worden gestuurd: download hier.

10 reacties op “Hoe gaat installateur om met corona?

 1. Maarten schreef:

  Even zeggende dat dit alles wordt overtrokken door de schreeuwende media en paniek voetballerij! er gaan meer mensen dood aan andere ziektes!

 2. Vos schreef:

  Het wordt beslist niet overtrokken! Door zo een houding aan te nemen en het niet serieus te nemen gaat de verspreiding razend snel. Hier bij ons in Brabant zijn we gestopt met het onderhoud en rijden alleen voor een storing uit. Uiteraard alleen bij onze abonnees.
  En over paniek voetballerij gesproken: Zet het eens tegenover het Co gebeuren

 3. MarkS90 schreef:

  Ergens heeft Maarten wel een punt. Er sterven jaarlijks blijkbaar 25.000 mensen in relatie tot roken. En wat doen we? Een pakje peuken wordt 15 cent duurder en er moeten foto’s van etterende zweren op een pakje komen. Dat houdt de roker niet echt tegen en verder gedogen we dat allemaal maar.

 4. claudia schreef:

  @Maarten, hadden ze meteen maar paniekvoetbal gedaan. Dan zaten we nu niet met de brokken.
  Als je al besmettelijk bent voordat je symptomen hebt, dan ga je ook echt in een ziekenhuis werken als je net uit een besmet Italiaans gebied komt.

 5. Frans Fellinga schreef:

  Ik ben 72 en ben per 1 maart verhuist. Er is in ons nieuwe huis wel glasvezel neer gelegd maar niet aangesloten en horen wij dat we na 6 weken pas worden aangesloten.
  KPN heeft ons ter overbrugging een digitenne kastje gestuurd. Op mijn leeftijd geen telefoon, geen internet en TV 1, 2 en 3.
  Nu ben ik bang dat ik totaal geen aansluiting krijg.
  Zelfs buiten geen ontvangst voor mijn mobiel.
  En dan zeggen ze, we helpen de meest vatbare groep.
  Gelul door KPN.
  Als er wat met me gebeurt kan ik niet eens de politie of ambulance bellen.

 6. Niels schreef:

  Hoelang moeten wij als service monteurs nog voor onnodige zaken de klanten blijven bezoeken? Mensen van in de 80, bij zieken mensen over de vloer die die verzwijgen omdat ze liever hebben dat hun afwasmachine gemaakt wordt, dan de afspraak af te bellen. Mensen die geen rekening houden, laat staan afstand ?
  Nee, klant is koning… ook in deze tijd vis je als werknemer weer keurig achter het net en mag JIJ de kastanjes uit het vuur halen met risico voor eigen gezondheid. Ik heb inmiddels 2 goeie bekende verloren aan Corona, ik hoop dat dat de enige blijven. Maar door dag in dag uit bij mensen over de vloer te komen… ben ik daar heel erg bang voor. Voor mijzelf, en voor anderen !

 7. Arnold schreef:

  Ongehoord dat onderhoud diensten gewoon doorgaan. Onderhoud ligt nu al 2 weken stil bij ons Ingeval van een storing bij onze abonnees rijden wij wel uit ook als een bv ketel vervangen moet ook maar alleen bij onze abonnees.
  Tot nu toe hebben we in de afgelopen 2 weken 3 storingen gehad waarvan er 2 telefonisch en via whatsapp is opgelost.

  Zelf denk ik dat er verandering moet komen bij sommige bedrijven die onderhoud doen Je ziet ze hele dagen rondrijden voor onderhoud.

  Dit is best hypocriet zij maken Er word een hoop stampei over het Co gebeuren gemaakt, maar daar tegenover kunnen zij wel het Coronavirus verspreiden onder hun klanten. En daar sterven er veel meer aan. Raar toch? Je druk maken dat je klanten gevaar lopen aan Co vergiftiging maar maar deze virus…

 8. MarkS90 schreef:

  Niels, Arnold,

  U hoeft helemaal niet bij klanten op bezoek te gaan! Bij aankomst bij een eventuele klant zult u eerst vragen moeten stellen over de gezondheid van die klant. En als er ook maar enige twijfel is over het aanwezig zijn van zieken kunt (nee, moet) u omkeren en weggaan. En gaat u wel naar binnen verzoek da klant dan om de ketel aan te wijzen en laat hem beneden in de huiskamer. Doe alleen zonder gehijg van die klant in je nek, uw werk.

  Vergeet niet dat je werk mag weigeren als je iets niet veilig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.