fbpx
Nieuws

Hoe staat het met het Waterstofhuis?

Kiwa en netwerkbedrijf Alliander zijn gestart met de bouw van de eerste waterstof demo-woning in Apeldoorn. Het is een opleidingslocatie voor monteurs, zodat ze leren hoe ze de huidige aardgasvoorziening gereed kunnen maken voor waterstof. Als alles volgens planning loopt, wordt het demohuis begin volgend jaar in gebruik genomen.

Het Waterstofhuis wordt volledig ingericht als een woonhuis. Het heeft een ketel met honderd procent waterstof, ook voor de keuken en meterkast. Het demohuis brengt de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving naar de praktijk. In deze video zijn de ontwikkelingen rond het Waterstofhuis te zien.

Pilot in Lochem

In 2021 start Alliander in Lochem een pilot waarbij bestaande woningen met een aardgas-aansluiting worden overgezet op waterstof. Omdat er in deze wijk veel oudere en niet optimaal geïsoleerde woningen staan, zijn deze woningen minder geschikt voor de toepassing van warmtepompen of aansluiting op een warmtenet. Waterstof is daarom een interessant alternatief. De bewoners van deze wijk kunnen straks het Waterstofhuis bezoeken en ervaren welke eventuele aanpassingen nodig zijn om een woning klaar te maken voor waterstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.