fbpx
Nieuws

Honeywell vernieuwt radiatorventiel

Het merk Honeywell Home, dat in Nederland door Resideo wordt vertegenwoordigd, heeft een nieuwe radiatorafsluiter en thermostaatknop. Het nieuwe ventiel is universeel en vervangt de statische thermostaatventielen van het merk. Het maakt het dus makkelijker om waterzijdig in te regelen.

De nieuwe radiatorafsluiter met het zogeheten Kv-instelbare binnenwerk, de V2000SX, heeft zes instelwaarden en een nominaal debietbereik van 20-170 l/h (met standaard-radiatorthermostaat) en is de opvolger van de TRV thermostatische ventielen van het merk.

Het binnenwerk heeft een wrijvingsarme, dubbel afdichtende O-ring. Samen met een sterke veer wordt het blokkeren van de kraan voorkomen. De stroomrichting in de afsluiter in omkeerbaar. V2000SX voorinstelbare thermostatische radiatorafsluiters zijn ontworpen voor de uitbalancering van vrijwel elk tweepijpsverwarmingssysteem met pomp. Het wordt aanbevolen om ze te monteren bij de aanvoerzijde van een radiator, maar installatie aan de retourzijde is evengoed mogelijk.

Nieuwe knop

Ook heeft Resideo met de Thera 6 een nieuwe knop in het assortiment. Een nieuw design dat niet verkleurt, en een nieuwe vloeistofsensor zodat er volgens de fabrikant nog nauwkeuriger gemeten kan worden en stofophoping minder kans geeft op verstoring van de aansturing van de radiator.

Waterzijdig inregelen: groeimarkt

In traditionele, ongebalanceerde verwarmingssystemen zijn de volumestroomhoeveelheden bij elke radiator of andere warmteafgifte niet alleen afhankelijk van de instelling van de regelaarafsluiter. Het hangt ook af van de afstand tot de verwarmingsbron en van andere regelaarafsluiters in het systeem die openen en sluiten. Slecht of ongebalanceerde verwarmingssystemen zorgen voor radiatoren die koud blijven of langzaam warm worden, weinig comfort, hoge energierekeningen en dure bezoeken van onderhoudsmonteurs.

Stapje verder: drukcompensatie

Voor dynamisch inregelen heeft Honeywell Home ook een inregelventiel met drukcompensatie. De thermostatische radiatorafsluiter met ingebouwde drukregelaar heet Kombi TRV. Met deze oplossing kunnen tweepijpsverwarmingssystemen dynamisch worden ingeregeld. Dit betekent dat de drukschommelingen in het cv-systeem, bijvoorbeeld omdat een radiator dichtgedraaid staat, automatisch worden opgevangen, en de installatie in balans blijft. Honeywell is niet de enige met een drukcompenserend ventiel. Zo hebben IMI Heimeier en Danfoss al geruime tijd drukcompenserende radiatorthermostaten..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.