fbpx
Nieuws

Hoog bezoek voor warmtepomp

De warmtepompfabriek van Itho Daalderop heeft hoog bezoek gehad. Minister Hugo de Jonge van Wonen kwam in het kader van de Nederlandse Klimaatweek naar de productielocatie in Tiel.

Hier werkt het bedrijf aan de productie van warmtepompen.

Vakblad Installatie besteed in het novembernummer extra aandacht aan de Nederlandse warmtepomp: de opschaling van de warmtepompproductie via uitbreiding van assemblagelijnen. Ontvang de update door je hier te abonneren.

De Jonge was in gezelschap van enkele topambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Ook voorzitter Doekle Terpstra en directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland waren gast van Itho Daalderop-directeuren Peter van Gameren en Bas Korte.

De opschaling van de productiecapaciteit was een groot thema. In de bodemgebonden warmtepompen is Itho Daalderop marktleider in Nederland. Het bedrijf stopte met de productie van cv-ketels, en opent deze maand een hal van 6000 vierkante meter voor grootschalige productielijnen voor de binnenopgestelde warmtepomp Vincent, die vooral als hybride zal worden toegepast.

Bekijk hier een video over het werkbezoek

Volgend jaar 100.000 hybrides

Op het gebied van hybride warmtepompen staat de Nederlandse maakindustrie aan de vooravond van een nieuwe fase: vanaf komend jaar moeten er op drie productielocaties in Nederland in totaal 100.000 hybride warmtepompen geproduceerd worden. Dit zijn de assemblagehallen van Intergas in Coevorden, Remeha in Apeldoorn, en Itho Daalderop in Tiel. De drie Nederlandse bedrijven hebben de overheid beloofd om volgend jaar gezamenlijk dit aantal te leveren, al zal de productie pas in het tweede kwartaal op stoom zijn.

Marktupdate in vakblad Installatie

In het novembernummer van Installatie een grote update van deze uitbreidingen. Ook de laatste stand van zaken van de wachtlijsten voor hybride warmtepompen die op dit moment bestaan. Ontvang de update door je hier te abonneren.

6 reacties op “Hoog bezoek voor warmtepomp

 1. Barriebeun schreef:

  Keuze word nu lastiger
  Of kiezen voor een Italiaanse atag of een Nederlandse daalderop..

  Neeeeederland o Neeeeederland..
  Daalderop it is

 2. B schreef:

  Mensen hebben al moeite om eten tw kopen en de energie rekening te betalen..# o ja,meneer pannekoek iedereen aan de warmepomp# mongool waarvan,ik zie mensen van 80 die normaal 192 € betalen aan gas en licht..nu 475€.. en van hoe moeten we dat betalen van een aow en een kein pensioen..oja we doen een warmtepomp.Grote mongool en Nederland gaat naar de klote

 3. DB schreef:

  De benodigde manschappen en materialen lijken me de grootste uitdaging…

 4. Simon schreef:

  Nefit wordt niet genoemd die heeft toch ook opgeschaald?

 5. Ima-Pima schreef:

  Totale flop . Steeds meer klachten van torenhoge stroom rek van klanten.

 6. Mark schreef:

  Het is goed dat de politiek bedrijven beziet, dit geef bedrijven aandacht die ze nodig hebben.
  Alleen gaf de politiek maar eens echte interesse aan Nederlandse bedrijven om deze steunen om sneller te innoveren. En laat de politiek nu een leiding geven in de energie transitie. Dan weten we allemaal wat we moeten gaan doen, nu klooit de markt maar een beetje met van alles aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.