fbpx
Nieuws

Hoppenbrouwers neemt installateurs over

Technisch dienstverlener Hoppenbrouwers Techniek heeft de Zuid-Hollandse installatiebedrijven Van Wijk en Vroegh & Hobbel overgenomen.

Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede en Vroegh & Hobbel uit Oostvoorne gaan vanaf vandaag verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Hoppenbrouwers Techniek heeft door de overname nu 18 vestigingen verspreid over het land. . Deze integratie sluit volgens de technische dienstverlener aan op de strategische agenda en de ambitie om te groeien naar landelijke dekking.

Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek: “Met de aansluiting van beide bedrijven  breiden we onze aanwezigheid in de regio Zuid-Holland verder uit. Hierdoor kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven; een mooie aanvulling voor ons bedrijf. Er staat een sterk en enthousiast team klaar. Uiteraard wordt de integratie zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokkenen doorlopen zodat medewerkers zich snel thuis zullen voelen.”

Bundeling van krachten

Van Wijk Installaties en Constructies B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1900 bestaat. Het is gespecialiseerd in installatiewerkzaamheden, constructies en duurzame energie in de luxe villabouw, nieuwbouw en renovatie projecten. De werkzaamheden lopen uiteen van het installeren en onderhouden van cv’s, warmtepomp installaties tot zonne-energie systemen, rioleringen en sanitair. In 2018 is het installatiebedrijf Vroegh & Hobbel in Oostvoorne aangesloten bij Van Wijk. De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 11 miljoen en een personeelsbestand van 50 vaste medewerkers. Martin van Wijk, eigenaar en directeur: “Van Wijk Installaties & Constructies en Vroegh & Hobbel zijn klaar voor de volgende fase. De vraag neemt toe om een compleet dienstenpakket aan te bieden. We hebben daarom aansluiting gezocht bij een landelijk opererend installatiebedrijf met alle technische disciplines onder één dak. We kunnen nu naast werktuigbouwkunde ook elektrotechniek aanbieden. Bovendien helpt deze stap om verder te kunnen professionaliseren en digitaliseren om groei en de toekomst van onze medewerkers en ons bedrijf te kunnen waarborgen.

Groeiambitie naar landelijke dekking

De technieksector verandert momenteel in sneltreinvaart. Er vinden veel overnames plaats door installatiebedrijven die zijn gericht op verbreding van de portefeuille (product-, service en kennisaanbod) met als doel om een bredere basis te creëren voor de rol van ‘system integrator’. Dit betekent dat technische dienstverleners verschillende systemen kunnen ontwerpen, onderhouden en integreren. Hoppenbrouwers neemt regelmatig andere installateurs over om de portefeuille aan disciplines uit te breiden en bovendien landelijke dekking te krijgen. Het bedrijf zegt te willen groeien van 1500 naar 2500 medewerkers, verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.