fbpx
Nieuws

Huizenbezitters overwegen verduurzaming

Bijna twee derde van de Nederlandse huizenbezitters (63 procent) denkt weleens serieus na over het verduurzamen van hun woning. Dit blijkt uit een onderzoek van Offerteadviseur onder 1.022 Nederlanders van achttien jaar en ouder met een huur- of koopwoning. Voor bijna zes op de tien ondervraagden zijn financiële overwegingen de voornaamste reden om hun woning te ‘vergroenen’.

Vergeleken bij vorig jaar zegt 55 procent van de respondenten zelfs positiever te staan tegenover energiebesparende maatregelen, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. De bereidheid tot een eventuele verduurzaming van de woning nam het sterkst toe onder veertigers (66 procent), maar ook jongeren tot dertig jaar scoren hoog; 65 procent.

Financiële haalbaarheid

Ondanks de grote bereidheid om energiebesparende maatregelen te treffen, heeft het overgrote deel van de respondenten zijn twijfels over de financiële haalbaarheid daarvan. Zo stelt 72 procent van hen dat dit voor de gemiddelde consument niet te betalen is. Onder jongeren tot dertig jaar bedraagt dit percentage 59 procent.

Energieneutraal

Opvallend genoeg hebben de ondervraagden grote twijfels bij de haalbaarheid van een volledig energieneutraal huis. Zo stelt driekwart van de Nederlanders dat hun woning nooit helemaal energieneutraal zal zijn. Wederom zijn dertigers het positiefst gesteld. Ruim een derde (37 procent) van hen verwacht dat hun huis in een zogenaamde ‘nulwoning’ zou kunnen worden getransformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.