fbpx
Nieuws

Hulp bij veilig ontluchten

Een speciaal hiervoor ontwikkelde emmer, de Hydraulic Safety Bucket, is een oplossing voor het veilig ontluchten en drukloos maken van hydraulische systemen. Bedenker van de techniek is Richard Groen, die het product nu ook op de markt heeft gebracht. “Een relatief eenvoudige maar wel zeer effectieve oplossing die veel ongelukken maar ook frustratie bij het uitvoeren van deze werkzaamheden oplost.”

Wie een hydraulische installatie ontlucht en drukloos maakt komt ogen en oren tekort. Zo moet de monteur een slangetje vastgehouden dat via een minimess koppeling toegang verschaft tot het systeem, detecteren of zich lucht in het systeem bevindt, de bewegende delen in de installatie plus de emmer in de gaten houden, en voorkomen dat er hogedruk injectieletsel kan ontstaan.

De Hydraulic Safety Bucket is een metalen emmer met een doorzichtig deksel waarop een minimess koppeling is aangebracht, waarop deze handeling snel, effectief en veilig te realiseren is. De monteur kan het proces goed in de gaten houden. Verder zijn aanpassingen mogelijk in het aantal en soort koppelingen dat op de emmer is te monteren. Wanneer gekozen wordt voor meer koppelingen, is het bijvoorbeeld mogelijk om meer slangen gelijktijdig drukloos te maken of te ontluchten. Ook is de Safety Bucket toe te passen voor andere vloeistoffen waarbij het mogelijk is om de hiervoor gewenste koppelingen toe te passen.

Hier een video van het product.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.