fbpx
Nieuws

Hybride ready Calenta Ace op de markt

De al twee jaar geleden aangekondigde Calenta Ace van Remeha ligt vanaf nu in het winkelschap. De Apeldoornse fabrikant legt bij de marktintroductie de nadruk op het hybride aspect van de ketel, waarbij de Calenta Ace opgesteld wordt in combinatie met een warmtepomp of zonneboiler.

“Dit toestel is zeer geschikt voor plaatsing in een hybride systeem”, zegt productmanager Ton van Maaren. “Dat is belangrijk omdat we onze woningen – nieuwbouw én bestaande bouw – steeds vaker met duurzame energie gaan verwarmen. Minder aardgas en meer duurzame warmte leidt tot energiebesparing en CO2-reductie.”

Manifest

Daarmee haakt Remeha aan bij een manifest van een branchebrede coalitie eind maart, waarin opgeroepen wordt om vanaf 2021 cv-ketels alleen nog in combinatie met een duurzame opwekker te installeren.

De afstemming van de Calenta Ace op hybride systemen is vooral te danken is aan de koppeling met eSmart Inside in de cv-ketel. Bovendien bevat de automaat van dit toestel standaard een slimme, integrale zonneboilerregeling, waardoor de installateur eenvoudiger, met minder tijd en tegen lagere kosten een zonneboiler binnen het systeem integreert.

Bijvullen

De Calenta Ace beschikt ook over een uitbreidingsoptie die zorgt voor het automatisch bijvullen van de cv-ketel. Wanneer de waterdruk in de cv-ketel tot onder de 0,8 bar daalt, zorgt eSmart Inside dat het bijvulsysteem de ketel bijvult tot 2 bar. De gebruiker ontvangt daarna op de ketel, maar ook op de eTwist of via de eTwist app op mobiel of tablet, een bericht dat de installatie is bijgevuld.

Door een aantal maatregelen is de Calenta Ace energiezuiniger in gebruik. Zo heeft de ketel extra isolatie waardoor er zo min mogelijk warmte verloren gaat en een extra sensor die de tapwatertemperatuur direct meet en stuurt.

De wandketel van Remeha is daarnaast voorzien van witte isolatie voor beter zicht in het toestel. De warmtewisselaar van het toestel heeft een oppervlaktebehandeling gekregen waardoor fysieke reiniging van dit onderdeel niet meer nodig is. Een andere nieuwigheid is de geïntegreerde waterpas in de ophangbeugel. Deze vergemakkelijkt de installatie van de Calenta Ace.

Dubbel-solo

De solo ketels, die deel uitmaakten van de Calenta serie zijn bij de Calenta Ace vervangen door zogenaamde ‘dubbel solo’ ketels. Deze hebben standaard al een ingebouwde driewegklep en secundaire aansluitingen voor het boilercircuit.

Hierdoor is het zeer eenvoudig om het toestel snel en tegen een gunstige prijs te combineren met een boiler. Doordat de ‘dubbel solo’ ketels koppelbaar zijn met boilers is de Calenta Ace in de breedte zeer geschikt voor de meest luxe badkamers met de hoogste eisen.

Preventief onderhoud

Daarnaast kan de vakman de Calenta Ace koppelen aan Remeha Connect. Installateurs zien daarmee wanneer een ketel onderhoud nodig heeft, of hij in storing dreigt te raken of in storing raakt en wat er dan precies moet gebeuren.

Eerder was al de Quinta als Ace beschikbaar en ook de Tzerra krijgt een upgrade naar Ace. Volgens Remeha-woordvoerder Anneke Smits zal deze laatste nog voor de zomer op de markt komen, en dus niet nu al, zoals de verkoopsite Warmtebeheer suggereert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.