fbpx
Nieuws

Hybride VRF houdt koudemiddel buiten

Hybride VRF houdt koudemiddel buiten

Met een nieuwe warmtewisselaar en de introductie van een hybride variant heeft Mitsubishi Electric vernieuwingen in haar City Multi-systeem voor verwarmen en koelen. De Europese primeurs worden getoond op de Duitse vakbeurs Chillventa.

 

 

De Hybrid VRF is een variant op de City Multi VRF, waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuwe hybride BC-controller met twee nieuwe warmtewisselaars. Deze dragen de energie van koudemiddelen over naar water. Het afgiftesysteem wordt hierdoor volledig watergedragen. Koudemiddel kan volledig buiten het gebouw blijven; een situatie die steeds vaker wenselijk blijkt te zijn in bijvoorbeeld ziekenhuizen. De gepatenteerde BC-controller waarin de energieoverdracht plaatsvindt, is een wereldprimeur, die deze week voor het eerst getoond wordt op de vakbeurs Chillventa in Nürnberg. Mitsubishi Electric heeft binnen dit segement het eerste 2-pijpssysteem ter wereld dat gelijktijdig kan verwarmen en koelen met warmteterugwinning. De binnendelen zijn voorzien van een water connection box. “Met deze innovatie hebben we een antwoord op de aangescherpte regelgeving van de F-gassenverordening voor het gebruik van koudemiddelen.”, zegt Holger Thiesen namens de Japanse klimaatreus op de vakbeurs voor koudetechniek. 

 

Van koper naar aluminium

alklima2Mitsubishi toonde in Nürnberg ook vernieuwingen in de conventionele City Multi VRF, een systeem van buitendeel en binnendelen waarmee binnen een gebouw warmte en koude kunnen worden uitgewisseld en in afzonderlijke ruimten zowel verwarmd of gekoeld kan worden. Het Japanse bedrijf heeft de koperen wisselaar ingeruild voor een meer verfijnde aluminium variant, waardoor de warmteoverdracht efficienter plaatsvindt. Dit schroeft de seizoensprestaties (SCOP en SEER-waarden) behoorlijk op. Verder zijn de compressoren verbeterd, en kan de installatie tijdens de ontdooicyclus nog voor de helft doordraaien. De Japanse klimaatspecialist spreekt over verbeteringen van 30 procent ten opzichte van haar ´oude´ VRF. Mitsubishi Electric wordt in Nederland geimporteerd door Alklima.

alklima3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.