fbpx
Nieuws

In-dak-montage-systeem voor zonnepanelen

In-dak-montage-systeem voor zonnepanelen

Door een nieuw in-dak-montage-systeem zijn zonnepanelen volledig geïntegreerd in het dakvlak.

 

 

In de nieuwbouwwijk Rijswijk-Buiten heeft de Zuid-Hollandse duurzame groothandel Natutech achtentwintig nul-energiewoningen opgeleverd met haar nieuwe in-dak-montagesysteem. Het in-dak-montage systeem heeft een high-density-polyethyleen (HDPE)-plaat die voorzien is van een waterkerende laag. Op deze plaat wordt via diverse bevestigingspunten een montagerails bevestigd waarop de zonnepanelen en zijgoten gemonteerd en aangebracht kunnen worden.’

 

Bart Wansink, directeur van Natutech: “Het idee voor dit in-dak-montagesyteem is op natuurlijk wijze ontstaan. Meer en meer aanvragen voor nieuwbouwprojecten bereikten onze organisatie en wij vonden het belangrijk een esthetische oplossing te kunnen bieden en de eerste stap naar gebouwintegratie te zetten. Bij dit soort grotere projecten kunnen wij ons bovendien onderscheiden door technische ondersteuning. Het is onze ambitie om in het komende jaar een groot aantal soortgelijke projecten met dit in-dak-montagesysteem te realiseren waarbij de zonnepanelen volledig in het dak opgenomen zijn.”

 

Natutech is een van de vele solar groothandels die Nederland rijk is. Het bedrijf biedt niet alleen zonnestroomproducten aan, maar ook zonnewarmtesystemen, biomassaketels en warmtepompen herbergt.

natutech2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.