fbpx
Nieuws

Op de mat: verwarmingsnummer

Veel praktische vertalingen van belangrijke trends in het nieuwste nummer van vakblad Installatie en Sanitair. Aandacht voor de naderende start van het stookseizoen. Wat zijn de nieuwe toestellen die de monteurs deze winter in hun vingers kunnen krijgen? Wat zijn hun bijzonderheden? We maakten een rondje langs de velden. Veel aandacht voor inregelen ook: naast slimme appendages, wordt de markt ook gevoed met handige apps die het waterzijdig inregelen vergemakkelijken. Nu ook mogelijk: inregelen vanaf de circulatiepomp.

Gras groener

De redactie bekeek de erkenningsregelingen in het buitenland? Is die Duitse schoorsteenveger, het Belgische attest of het Engels Gas-register nu zo zaligmakend als veel installateurs denken? Wat kunnen deze regelingen betekenen voor de toekomst in ons land?

cover-07-2016Data steeds belangrijker

Een andere belangrijke trend: de dans om de data. Wat kunt u allemaal doen met de informatie die installatieonderdelen leveren, maar tot op heden niet aan elkaar geknoopt worden? Nieuwe apps, onder meer via startups, gaan verder dan een gebouwbeheersysteem: rendement voorspellen en daardoor energieleverancier worden is bijvoorbeeld een nieuw businessmodel voor de vooruitstrevende installateur. Voor wie wat minder voor de muziek uitloopt hebben we toegankelijke tools voor een eenvoudige website.

Verder een reportage over een energieleverende woning, en een kijkje bij twee bijzondere collega-bedrijven. Jaspers Alectric in hartje Amsterdam, en Wiljo van Rooij, installateur op Vlieland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.