Ga naar hoofdinhoud

, ,

Inbouwreservoir modulair opbouwen

Een montagevriendelijk modulair voorwandsysteem voor wastafels en toiletten. Viega komt dit voorjaar met een nieuw versie van Prevista, waarbij de installateur onder meer flexibel om kan gaan met traverses, door middel van een systeem met snelspanners.

Viega introduceerde het voorwandsysteem op de ISH. De Duitsers hebben het inbouwreservoir op basis van opmerkingen uit de markt opnieuw ontworpen tot een modulair systeem, zodat nu met een gering aantal onderdelen snel en zonder gereedschap een maatwerk voorwandsysteem kan worden gebouwd. Viega kent nog maar twee varianten: droogbouw en natbouw. In alle elementen met standaardhoogte van 1.120 mm worden dezelfde inbouwreservoirs toegepast.

Snelspanners

Gele snelspanners om de traverses vast te klikken.

Op basis van een nieuw inbouwreservoir en verschillende identieke onderdelen kan het systeem daardoor zowel voor wand-, staanderconstructie- als railmontage worden ingezet. Zo zijn de traversen nu met snelspanners af te stellen. De voetsteunen kunnen bovendien eenvoudig op de montagerail worden gezet en vastgeklikt. Zo is eenvoudig met hetzelfde voorwandelement individuele montage mogelijk. Alle beweegbare en handmatig te monteren onderdelen zijn geel gekleurd. De installateur herkent zo in één oogopslag wat handmatig kan worden gemonteerd.

Spoeltechniek

De spoeltechniek is altijd gelijk – onafhankelijk van bouwhoogte en -diepte. Dat vereenvoudigt niet alleen de montage op locatie maar biedt tot aan de uiteindelijke afwerking ook de vrijheid om een bedieningsplaat naar keuze te selecteren. Prevista is in juni 2019 in Nederland op de markt.

Inbouwreservoirs: trends

In Nederland is Geberit marktleider op het gebied van inbouwreservoirs. Achter de Zwitsers hebben de bekende sanitairbedrijven zoals Viega, Grohe, Villeroy & Boch, Wisa en TECE hun eigen inbouwreservoirs. Trends hierin zijn vooral de stroomaansluiting voor douche-wc’s, die in veel gevallen een standaard optie wordt. Daarnaast ook veel aandacht voor volumebegrenzers, in te stellen via het afvoerventiel. Bij nieuwe randloze toiletten klotst het spoelwater al gauw over de rand. De kracht van de spoeling kan bij veel fabrikanten nu handmatig ingesteld worden, net als dat de hoeveelheid te gebruiken water kan worden teruggebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte