fbpx
Nieuws

Nefit omarmt indak-warmtepomp

Verwarmingsfabrikant Nefit gaat de indak-warmtepomp van Dutch Heatpump Solutions (DHS) voeren. De techniek, die bestaat uit een prefab binnen/buiten-unit, wordt geïntegreerd in het dakvlak en is daarmee een ruimtebesparende lucht/water-warmtepomp voor verduurzamingsprojecten.

De unit wordt in zijn geheel van buitenaf, via het dak van de woning geplaatst en zwevend van vloer aan het dak bevestigd. De Energy Top, zoals Nefit de indak-oplossing heeft gedoopt, benut de ruimte achter het knieschot. De buitenkant steekt 20 cm boven het dak uit.

Buiten-unit

Nefit liet haar Energy Top voor het eerst zien op de Bouwbeurs.

Met deze oplossing is geen aparte plek voor de buitenunit meer nodig: een veel voorkomend praktisch en esthetisch struikelblok bij verduurzamingsrenovaties. De indak-warmtepomp is als Hydrotop onder de DHS-vlag, met Panasonic-warmtepomp, al op verschillende plekken in Nederland toegepast. Klik hier voor een referentieproject. Het product werd in 2013 geïntroduceerd.

In de variant van Nefit, ontwikkeld in samenwerking met DHS en bouwbedrijf Van Wijnen, worden de eigen EnviLine lucht/water-warmtepompen van de fabrikant uit Deventer in het concept verwerkt.

All-electric en hybride

Verschillende varianten: met tapwaterboiler, of hybride met HR-ketel voor na/piekverwarming.

Naast een all-electric variant is er ook een hybride Energy Top. Bij de all-electric variant wordt een separate tapwaterboiler geplaatst. Wanneer er geen warmtevraag is van de woning verwarmt de warmtepomp het tapwater in de boiler. Indien nodig zorgt de elektrische naverwarmer voor bijverwarming. In geval van een hybride opstelling, in combinatie met een nieuwe of bestaande HR-ketel, zorgt de warmtepomp voor de basisverwarming. De HR-ketel vangt de pieken op en zorgt voor warm tapwater. Beide varianten zijn leverbaar met een verwarmingscapaciteit van 3, 5, 7 of 9 kW (vermogen bij A7/W35). In de zomer kan Nefit Energy Top ook voor koeling worden gebruikt, mits het afgiftesysteem dit toelaat. Omdat er geen externe koudemiddelverbinding aanwezig is, is voor installatie geen F-gassencertificaat vereist.

    

4 reacties op “Nefit omarmt indak-warmtepomp

 1. Richard schreef:

  ik heb zelf al eens naar de hydrotop gekeken.
  was geloof ik ongeveer een 15k compleet
  Best veel geld.
  Maar zo een buiten unit ergens vind ik helemaal niks.
  Ook al daarom naar triple solar gekeken http://www.triplesolar.eu/

 2. André schreef:

  Ik heb zelf naar een hydrocap gekeken. Een 5 KW Panasonic buitenunit in een prefab schoorsteen. Erg mooi, tot je er wat aan moet doen. Prijstechnisch valt een hydrocap nog enig sinds mee.

 3. Stephan schreef:

  Kijk eens op http://www.solarcompleet.nl daar zijn past echt innovatieve en betaalbare oplossingen te vinden. Rond 20 k energie neutraal en geen gas aansluiting meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.