fbpx
Nieuws

Installateur 30 jaar verantwoordelijk

Installateur 30 jaar verantwoordelijk

Bouwers van de nieuwbouw van de Internationale School Eindhoven (ISE) zijn 30 jaar verantwoordelijk voor hun werk.

 

In de Constant Rebecque Kazerne wordt een geheel nieuwe school van zo’n 19.000 m2 gerealiseerd. Vijf bestaande monumentale panden worden verbouwd. Daarnaast verrijzen er vier compleet nieuwe gebouwe, waarin de kinderen van expats in Eindhoven naar een internationale school kunnen.

 

DBFMO

Voorafgaand aan de bouw presenteerden meerdere bouwcombinaties hun plannen aan gemeente Eindhoven, de opdrachtgever. Belangrijke voorwaarden waren het behoud van de monumentale panden en de opzet van een zogenaamd DBFMO-contract. Dit houdt in dat de uitvoerende partijen gedurende dertig jaar zelf verantwoordelijk zijn voor de verschillende onderdelen: Design, Build, Finance, Maintain en Operate. Gert Drayer, accountmanager Bouw & Installatie bij Wavin: “Strukton Worksphere is de werktuigbouwkundig installateur van de ‘winnende’ combinatie. Zij hebben voorgesteld om onze producten te gaan toepassen. We kennen elkaar al heel lang, maar dit is de eerste keer dat we samen zo’n groot project realiseren.”

 

Toegepaste systemen

De afgelopen maanden installeerde Strukton Worksphere drie systemen van Wavin in de internationale school. “Wavin Tigris is ons kunststof leidingsysteem voor heet en koud water en gas”, aldus Drayer. “Dit wordt in Eindhoven gebruikt voor een deel van de water- gasleiding in de vloeren. Voor de terreinleidingen worden onze PE-drukleidingen gebruikt en de hemelwaterafvoer van de daken wordt geregeld met behulp van ons UV-systeem Wavin QuickStream.” André Zweers, projectleider bij Strukton Worksphere, is zeer te spreken over de samenwerking met Wavin. “Wavin voelt ons goed aan en is in staat om snel te schakelen.” Ook de landelijke dekking noemt Zweers een pluspunt. “Als het moet, hebben we binnen 24 tot 48 uur de juiste producten op de bouw.” Het ISE-project bevindt zich momenteel in de afbouwfase. De verwachte overdracht is begin september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.