fbpx
Nieuws

Installateur boekt flinke winst

Ondanks de coronacrisis is er in 2020 in de installatiebranche toch 10 procent meer winst gemaakt dan in het jaar daarvoor. Dit blijkt uit een benchmark van accountants- en advieskantoor Rühl Haegens Molenaar, waaraan tachtig installateurs hebben meegewerkt. De vooruitzichten voor de orderportefeuilles zijn goed, maar prijsdruk en stijgende materiaalkosten worden belangrijke aandachtspunten.

De installatiebranche boekte in 2020 10 procent meer winst ten opzichte van het jaar ervoor De uitkomst van hun jaarlijkse benchmark heeft ook accountants- en advieskantoor Rühl Haegens Molenaar verrast. “Vergeet niet dat de jaren daarvoor al heel goed waren”, zegt accountant en Installatie.nl-blogger Stefan van Maasakkers. “In 2019 werd er zelfs 63 procent meer winst behaald. Je verwacht dan niet dat de markt daar weer overheen gaat. Zeker niet omdat we in 2020 eerst al geconfronteerd werden met de problemen rondom stikstof en PFAS. En daarna ook nog eens met de coronacrisis. Ik denk dat de branche veel te danken heeft aan de lobby van Techniek Nederland en Bouwend Nederland. Want als we in het voorjaar van 2020 tijdens de lockdown niet door hadden mogen werken, dan hadden die cijfers er heel anders uitgezien.”

Meer marktinzichten, lees je in het volledige artikel, verschenen in de zojuist verschenen editie van vakblad Installatie. Print en digitale abonnees kunnen het artikel hier online lezen. Hiervoor dien je rechtsboven even in te loggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.