fbpx
Nieuws

Installateur dupe van ‘stapelen’

Installateurs zijn nog altijd de dupe van illegaal samenvoegen van projecten in aanbestedingen. Dit zogeheten ‘stapelen’ is in veel gevallen niet toegestaan, maar wordt nog wel veelvuldig toegepast. Dit meldt de website Installatienet.nl.

In de bouw wordt bij een kwart van de aanbestedingen projecten samengevoegd, zegt het Aanbestedingsinstituut van Bouwend Nederland. Uneto-VNI herkent de situatie en wil de malversaties aanpakken. Als voorbeeld wordt een clustering van verbouwingen aan gemeentelijke sporthallen genoemd, die als één tender in de markt worden gezet. Kleine lokale ondernemingen kunnen dan buiten de boot vallen, terwijl ze best mee willen doen bij één onderdeel van deze clustering.

Het aan Uneto-VNI verbonden Stichting Marktwerking Installatiebranche, gaat de praktijken onderzoeken meldt adviseur Laurens de Vrijer op Installatienet.nl. Samen met andere belanghebbende partijen wordt gewerkt aan een document met suggesties om verbetering te brengen in de situatie. Dit zal worden overhandigd aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Komt u dergelijke praktijken tegen? Vul de poll in:

Het onrechtmatig bundelen van opdrachten bij aanbesteding, zodat kleine bedrijven sneller buiten de boot vallen

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

1 reactie op “Installateur dupe van ‘stapelen’

  1. John schreef:

    Onder de noemer van efficiëntie verbetering zien wij dit steeds vaker. Met name in onderhoud en beheer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.