fbpx
Nieuws
Installateur garandeert besparing Witte Dame

De installateur die verantwoordelijk is voor de duurzame installatie van De Witte Dame in Eindhoven, garandeert contractueel de energiebesparing en de kwaliteit van het binnenklimaat.

 

 

Op deze wijze blijft de installateur, Van Hout Adviseurs en Installateurs uit Veldhoven, de komende 10 jaar verbonden aan het markante rijksmonument uit Eindhoven. Het gebouw maakt dankzij een energiezuinig ventilatiesysteem op basis van warmterugwinning en vraagsturing, LED-verlichting en duurzame warmte en koude afkomstig van warmtepompen en stadsverwarming een flinke energielabelsprong. Van D naar A. Het is het eerste Brabantse rijksmonument met dit label.

 

De garantie kan afgegeven worden dankzij de instpanning van Ovvia, een zogeheten ESCo. Energy Service Companies (ESCo’s) zijn bedrijven die al dan niet verenigd de aanleg en het onderhoud en beheer van de (klimaat-) installaties van gebouwen overnemen. Zij leveren een gegarandeerde energiebesparing, inclusief de financiering ervan. Gebouweigenaren hebben geen investeringskosten, en installateurs worden geprikkeld goed werk te leveren aangezien zij tekenen voor (extra) onderhoud. Een andere bekende ESCo is de Kunsthal in Rotterdam.

 

Klik hier voor een groter artikel in ons dossier Verwarmen en Koelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.