fbpx
Nieuws

Installateur veel gevraagd in bouw

Installatiemonteur is één van de meest gevraagde functies in de bouw. Alleen timmermannen worden nog meer gezocht. Dit blijkt uit de lijst van kansrijke beroepen in 2018 die Randstad presenteert. Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt presenteert Randstad jaarlijks een lijst van de top 3 meest gevraagde functies van tien beroepsgroepen.

De verbeteringen in de arbeidsmarkt hebben zich in het afgelopen jaar voortgezet. Het aantal vacatures is hoog, wat zorgt voor kansen in veel beroepsgroepen. Naast de aanhoudende vraag naar personeel met minimaal hbo-opleidingsniveau zijn er veel kansen voor vakmensen en specialisten op mbo-niveau. Vooral in de bouw, techniek en zorg.

Werkloosheid daalt

Als gevolg van de verder groeiende vraag is vooral schaarste in de bouw, ICT en techniek. De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven. Hierbij groeit het aantal banen verder en daalt de werkloosheid naar het laagste aantal in jaren. Tegelijkertijd zullen werkgevers alles uit de kast moeten trekken om talent aan te trekken en te behouden. Bij het opstellen van de lijst ‘hottest jobs’ wordt vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het aanbod.

Personeelstekort

Dat er steeds meer krapte is op de arbeidsmarkt, heeft ook onderzoeksbureau USP Marketing geconcludeerd. In de installatiesector zegt 62 procent van de bedrijven dat ze zowel in kwantitatief (‘handjes’) als in kwalitatief (kennis) opzicht tekort hebben aan personeel. En nog eens ruim 20 procent, die daar nu nog geen last van heeft, verwacht de komende jaren krap te zitten qua personeel.

1 reactie op “Installateur veel gevraagd in bouw

  1. jos schreef:

    Ruim 20 jaar geleden ging ik stappen met vrienden en dan kwamen we natuurlijk ook in gesprek met de dames , die in die tijd veelal hbo studies volgde .Als je dan vertelde dat je als zelfstandig all round installateur je brood verdiende .Dan was vaak de eerste vraag : “Hoeveel man personeel heb je in dienst” ? Dan zei ik altijd ik werk voor tien , maar doe al m,n werkzaamheden alleen .Vaak was je dan voor de dames niet meer interessant , want je was niet hbo geschoold , je werkte met je handen en gaf geen leiding aan een aantal werknemers .Tegenwoordig bellen die hbo-dames op m,n voice mail .Vaak met het volgende bericht: Ik heb storing ,ik verwacht dat u snel contact opneemt en vandaag nog even langs komt en kunt u alvast aangeven wat de kosten zijn. Ik zet m,n voice mail uit en ga over op orde van de dag en maak tegenwoordig m,n eigen keuzes of ik wel of niet reageer. Trouwe klanten krijgen bij mij de voorkeur .Tijden veranderen .Ik denk dat vooral jonge handige installateurs/monteurs weer een goede boterham kunnen verdienen , en jawel!, handige jonge mannen zijn weer in trek bij de hbo-dames .Kostenbesparend toch in deze dure tijden . Handig zo,n man die alles kan ! Nogmaals tijden veranderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.