fbpx
Nieuws

Installateur leert energieneutraal bouwen

Technische installaties zijn geen op zichzelf staande zaken in een energieneutraal gebouw. Integendeel, ze zijn deel van de luchtdichte thermische schil. De installateur beseft meer en meer dat wat hij doet en levert er fundamenteel onderdeel van uitmaakt. Integrale kennis is het sleutelwoord om duurzaam, gezond en betaalbaar te bouwen. De driedaagse praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van Kennisinstituut KERN start op 20 september in Ede. Installateurs doen er belangrijke kennis op om energieneutrale projecten met succes te realiseren.

Omdenken

Met een correcte bouwkundige aanpak beperkt de energiebehoefte voor verwarming zich tot een tiende van wat tot nu toe gebruikelijk was. Dit betekent serieus omdenken voor de installateur: hoe lager de energiebehoefte, des te kleiner worden de marges. De driedaagse Praktijkcursus Energieneutraal bouwen en renoveren ondersteunt de installateur de vraagstukken van energieneutraal bouwen en renoveren goed te doorzien. Deze interactieve cursus biedt het volledige overzicht van alle aspecten in een (bijna) energieneutraal gebouw, in BENG, NOM of passiefbouw uitvoering.

Praktische informatie

De cursusdagen voor installateurs zijn op donderdag 20, woensdag 26 en vrijdag 28 september 2018. Bijna gelijktijdig vindt ook een cursus voor bouwkundigen plaats. De opleiding van het Passive House Institute is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door Kennisinstituut KERN. Wie slaagt, ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt zaterdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op woensdag 1 november 2018. Deelnamekosten zijn 860 euro, het examen kost 250 euro. Cursuslocatie is in Ede. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Van experts voor experts

Het is een cursus van experts voor experts. De docenten zijn doorgewinterde experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, die hun ervaringen graag delen vanuit verschillende specialismen. Clarence Rose vanuit passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp vanuit betaalbaar energetisch bouwen en Carl-peter Goossen vanuit zijn werk in integrale ontwerp- en bouwprocessen. Hun enorme ervaring en de voorbeeldprojecten helpen de deelnemers bij de aansluiting op de nieuwe bouwpraktijk.

Clarence Rose van KERN legt in deze blog uit waarom installateurs anders moeten denken om energieneutraal bouwen en renoveren tot een succes te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.