fbpx
Nieuws

Installateur vergeet de kleine letters

Foto: Jan Willem Schouten

Veel installatiebedrijven geven weinig aandacht aan hun algemene voorwaarden. Vaak ontbreken ze, of zijn ze onvolledig. Hierdoor ontbreekt een juridisch vangnet, mocht het bedrijf betrokken raken bij een geschil. En dat kost het bedrijf flink geld.

Dit zegt Annelieke Fenstra, jurist contractrecht bij LegalMatters.com in een bedrage voor Installatie.nl.  Met algemene voorwaarden bepaalt u de regels van uw bedrijf. Hiermee regelt u zaken die niet direct betrekking hebben op de kernafspraken, zoals betalings- en leveringstermijnen, annulering, garanties, incassokosten en aansprakelijkheid. U hoeft dan niet bij ieder contract over dat soort zaken telkens opnieuw te onderhandelen. Algemene voorwaarden zijn van groot belang voor elk bedrijf, maar worden regelmatig niet op de juiste manier toegepast.

In ons Geld en Regels-dossier een artikel over de algemene voorwaarden.

 

2 reacties op “Installateur vergeet de kleine letters

 1. jos schreef:

  Je kunt nog zo goede algemene voorwaarden hanteren , maar bij een geschil van Onder de 2000 euro adviseert een advocaat of een rechtsbijstand de installateur vaak ook al is het geschil ten onrechte hetgene wat een klant claimt, of ga maar schikken met de klant of schrijf het bedrag dat je tegoed had van de klant maar af in de boeken , want een consument krijgt vaak bij een rechtbank het voordeel van de twijfel van de rechter .Geschillen onder de 2000 euro worden vaak niet in behandeling genomen richting de rechtbank vanwege tijdsgebrek en de hoge kosten . Ik vind persoonlijk dat er speciale rechtbanken moeten komen voor kleine geschillen . Veel hardwerkende vakmensen laten tegenwoordig veel geld zitten omdat de consument tegenwoordig blijkbaar meer rechten heeft dan een hardwerkende vakman . Veel consumenten zoeken doelbewust de confrontatie om facturen maar niet te hoeven betalen . Anno 2017 heeft politiek den Haag nog steeds geen goede oplossing .

 2. Richard schreef:

  Beste Jos,
  Dit ben ik niet helemaal met je eens.
  Als je echt recht heb op een vergoeding en de papier zijn dicht getimmerd dan kan je een gerechtsdeurwaarder op de zaak zetten.
  komt deze voor in de rechtbank en ze hebben een deel betaald dan is dit een deelbetaling en hebben ze geen poot om op te staan.
  ook al zijn ze het niet eens, jij doet het gebrek oplossen zoals het hoort en de tegenpartij betaald zoals het hoort.
  Ook worden de zaken onder de 2000 euro wel in behandeling genomen het is een kwestie van doordrukken en een goede gerechtsdeurwaarder.
  Het kost altijd geld maar het gaat om het principe, bij mij komt niemand zo weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.