fbpx
Nieuws

Installateurs missen BENG-ondersteuning

Slechts de helft van de installateurs vindt dat fabrikanten voldoende ondersteuning bieden over BENG-oplossingen. Dit geldt zowel voor E-installateurs als voor W-installateurs. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Trends en Ontwikkelingen Installatie 2019, een tweejaarlijks onderzoek van BouwKennis uitgevoerd onder installateurs.

Het gemis aan ondersteuning en de onduidelijkheid omtrent BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) blijkt een wijdverspreid issue te zijn in de installatiesector. Er zijn geen duidelijke aanwijzingen dat dit in relatie staat met bedrijfsgrootte, het werkzaam zijn op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw en/of renovatie. Voor fabrikanten liggen hier kansen om de installateur meer tegemoet te komen.

Nieuwe producten

Een meerderheid van de installateurs is, vanwege de toegenomen aandacht voor verduurzaming, van plan om andere producten te installeren dan men nu doet. De ‘nieuw’ te installeren producten zijn dan met name warmtepompen en zonnepanelen/-boilers (sterk onder beide soorten installateurs).

1 reactie op “Installateurs missen BENG-ondersteuning

  1. Maasland Instal schreef:

    weet je wat installateurs ook graag zouden missen? Die hele slechte bouwkennis onderzoeken over wetgeving die al onderzocht wordt voordat de eisen uberhaupt bekend worden. Oja, of je even 2600 euro af wil tikken voor deze scorecardrommel. wie trapt daar nog in? doei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.