fbpx
Nieuws

Installateurs verwachten omzetgroei

Voor 2017 verwacht ING Economisch Bureau een verdere omzetstijging van de installatiebranche. Installateurs voorzien meer opdrachten uit de onderhoudsmarkt bij zowel woningen als bedrijfsgebouwen. Nieuwe orders uit de infrasector blijven nog duidelijk achter. Voor installateurs liggen er de komende jaren kansen door in te spelen op trends als smart buildings, verduurzaming en vergrijzing.

In het derde kwartaal van 2016 groeide de omzet bij installateurs met ruim 10% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit is de hoogste omzetgroei sinds 2008. De omzetstijging was echter wel kleiner dan die van de totale bouw.

Woningbouw

Eind 2016 waren er vooral meer orders vanuit de woningbouw. Installateurs zijn vooral positief over het aantal te verwachten opdrachten uit de onderhoudsmarkt van woningen. Door de goed draaiende woningmarkt willen veel nieuwe eigenaren hun nieuwe aanwinst verbouwen.

Voor nieuwbouw zijn de marktverwachtingen ook positief, maar iets lager dan vorig jaar. Door een gebrek aan nieuwe bouwvergunningen groeit de markt voor nieuwbouw niet meer zo uitbundig. Voor de utiliteitsbouw verwachten installateurs vooral meer opdrachten voor onderhoud.

Door de toename van installaties en complexiteit in gebouwen neemt het belang van de installateur in het bouwproces de komende jaren toe. Door in te spelen op trends als smart buildings, verduurzaming en vergrijzing kunnen installateurs aan belang winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.