fbpx
Nieuws

Installatie-onderwijs in modern jasje

Een nieuwe, brede samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. TechnoHUB in Woerden moet een nieuwe magneet worden voor jeugdige aanwas in de regio. Onderaan dit artikel een video.

In Installatie een grote reportage over dit nieuwe regionale opleidingscentrum, waarbij in totaal 40 installatiebedrijven uit de regio bij betrokken zijn. Van de in totaal 2,1 miljoen euro die in het opleidingscentrum is geïnvesteerd, is de helft geschonken door het bedrijfsleven. TechnoHUB is in juni 2020 officieel geopend, maar dat was midden in coronatijd.

‘Stop met roepen om ‘handjes”

In het interview in Installatie vertelt directrice Marlous Birkhoff hoe TechnoHUB hoe het centrum basis- en middelbare scholieren warm wil maken voor een carrière in de techniek: “Stop bijvoorbeeld met roepen dat we ‘handjes’ nodig hebben. Communiceer dat we klimaat- en energiespecialisten nodig hebben die een rol willen spelen in de transitie naar een gezondere leefomgeving.”

TechnHUB is gevestigd in een voormalig distributiecentrum van een gereedschappenhandel uit de jaren ’30. Bij de renovatie tot opleidingscentrum zijn onder meer 14 bronnen geboord voor verwarming en koeling. De warmtepompen en installaties vormen een onderdeel van het lesprogramma.

Lees hier de complete reportage in de (digitale) Installatie.

Bestel een los (digitaal) exemplaar van Installatie in onze webshop.

1 reactie op “Installatie-onderwijs in modern jasje

  1. marco schreef:

    Beetje jammer dat de rookgasafvoer niet goed is gebeugeld, en dat in een opleidingcentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.