Installatie ongekeurde kranen doodnormaal

Het verplichte Kiwa Water Mark voor kranen, douches en bijvoorbeeld waterontharders is nog helemaal geen gemeengoed. Fabrikanten en installateurs vinden een keurmerk niet nodig, te duur of ze zijn tevreden met een buitenlands keurmerk.

Geen haan die ernaar kraait, handhaving vindt niet plaats, maar toch is een Nederlands keurmerk verplicht voor drinkwaterinstallaties. Die verplichting werkt twee kanten uit: de huiseigenaar is wettelijk verplicht om volgens de Nederlandse regelgeving gecertificeerde materialen te gebruiken om daarmee het risico op verontreiniging te minimaliseren.

Dit geldt eveneens voor de installateur. Deze mag op zijn beurt alleen producten installeren waarvan de materialen gecertificeerd zijn. Producten waarvan de materialen voldoen aan de gestelde wettelijke eisen zijn voorzien van het Kiwa Water Merk. Hiermee wordt zekergesteld dat bijvoorbeeld een kraan niet te veel lood afgeeft aan het drinkwater.

Dit is een Premium-artikel

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,38 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding