fbpx
Nieuws

Installatiebranche fietst tegen kanker

Installatiebranche fietst tegen kanker

Honderden collega’s uit de installatiebranches zijn volop in training voor de zesde editie van de Alpentocht, komende maand. Bij dit wielerevenement wordt geld ingezameld voor diverse goede doelen.

Voor het eerst bestaat de Alpentocht uit twee evenementen. Op zaterdag 9 september wordt de Oostenrijkse Tiefenbachgletscher (2800 m) beklommen. Op zaterdag 23 september wordt de Mont Ventoux (1900 m) in Franse Provence bedwongen.

Het evenement is ontstaan vanuit enkele fietsfanaten uit de installatiebranche, en inmiddels uitgegroeid tot een breedgedragen event onder installatieprofessionals. Veel fabrikanten, groothandelaren en installateurs fietsen met werknemers en relaties.

Goede doelen

De goede doelen van deze editie zijn Cliniclowns, Fight Cancer, Support Casper en Homeplan. In 2016 werd door 450 deelnemers dik 283.000 euro bij elkaar gefietst. In vijf jaar Alpentocht is in totaal al meer dan 570.000 euro ingezameld voor diverse goede doelen. Een overzicht van de deelnemers vindt u hier. Hier ook de mogelijkheid deze mensen te sponsoren. Er zijn ook teams. Een overzicht daarvan hier.

Op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg, dit jaar van 12 tot en met 14 september, is de Alpentocht aanwezig met een stand. Ook hier is het mogelijk een bijdrage te doen.

Hieronder de aftermovie van de Alpentocht 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.