fbpx
Nieuws
Installatiebranche voorbeeld voor instroom’

De installatiebranche is een voorbeeld voor andere technische beroepen, waar het de aanpak betreft van instroom van jongeren.

 

Dit zei Paul de Krom van het Techniekpact bij een werkbezoek aan de techniekafdeling van ROC Mondriaan in Den Haag. De Krom is aanjager van het initiatief dat meer jongeren moet interesseren voor technische beroepen.

 

De Krom ontving het beleidsplan van Uneto-VNI uit handen van voorzitter Titia Siertsema. “Dit onderwijsbeleidsplan past naadloos bij de visie van het kabinet op het bevorderen van de instroom van technisch talent. Vraaggestuurd onderwijs waarbij de behoeften van het bedrijfsleven richtinggevend zijn voor onderwijs en scholing zijn de sleutel tot succes.”De Krom adviseert wel om de werving de komende jaren extra te richten op allochtone jongeren en op vrouwen. Het  onderwijsbeleidsplan voor de jaren 2013 – 2016 zich vooral richt op de versterking van de regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

 

Werkbezoek

Paul de Krom van het Techniekpact liet zich op uitnodiging van de brancheorganisatie informeren over het beroepsonderwijs op ROC Mondriaan. Hij bezocht daarbij in gezelschap van voorzitter Titia Siertsema, bestuursvoorzitter Pierre Heijnen van het ROC en een aantal betrokken ondernemers de praktijklokalen voor elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica. Ook vertegenwoordigers van de ministeries van EZ en Onderwijs en het Platform Bèta Techniek namen aan het bezoek deel.

 

Het onderwijsbeleidsplan van Uneto-VNI is hieronder te downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.