fbpx
Nieuws

Intergas-hybride ook in monoblock

De samenwerking tussen Intergas en Daikin in hybrides krijgt een vervolg, zo blijkt op de vakbeurs Energie. In week 6 van 2019 komt de monoblock versie van de cv-ketel/warmtepomp-combinatie op de markt. Hierin wordt een Kombi Kompakt HReco 30 van de ketelfabrikant uit Coevorden gekoppeld aan een 4 kW lucht/water-warmtepomp. Het grote voordeel: het koudemiddel blijft buiten de woning, waardoor een installateur zonder F-gassen certificaat met de techniek aan de gang kan. Intergas liet de combinatie ook al zien op de VSK, maar had toen nog geen introductiedatum.

Daikin toonde op de beurs in Den Bosch ook een bivalente Add-on combinatie voor de markt van w-installaties. Hierbij kan een monoblock-warmtepomp buitendeel gekoppeld worden aan bestaande cv-ketels. Hierdoor heeft de installateur een eenvoudige warmtepompconfiguraties voor woonhuistoepassingen waarbij niet de complete installatie hoeft worden vervangen. Zo kunnen huishoudens die nu nog tapwater en verwarming van een HR-ketel ontvangen, voor de basislast tócht warmtepomptechniek toepassen.

1 reactie op “Intergas-hybride ook in monoblock

  1. C. den Hoedt schreef:

    Elektrische warmte pompen zijn technische hoogstandjes. Maar verder zijn het ondingen omdat de prestaties op zich niet toereikend zijn om een Nederlands huis in een Nederlandse winter niet voldoende warm kan houden. Er moet van alles tegen onwaarschijnlijk hoge kosten overhoop gehaald worden om een huis tot 20 graden bij vorst van 10 graden warm te houden. Nationaal gezien zijn die kosten niet op te brengen. Maar ook dan is dat nog ontoereikend. Ik zelf kan prima leven bij een warm huis op 21 graden maar er zijn genoeg mensen die bij 23 graden pas comfortabel leven kunnen. Waarom zou je anno 2018 je dan heel je leven tegen hoge kosten je moeten behelpen met een niet comfortabele leefomgeving. Een verwarmingsketel van de eerste generatie presteert beter. Waarom dan maar doordrammen met een ondeugdelijk instrument? Waarom dan niet gewoon waterstofgas in huis gehaald? Daar loopt een HR ketel prima op. Waterstofgas is duur. Zeker in de eerste fase wanneer de aanmaak nog helemaal uitontwikkeld moet worden. Het kost ook veel energie om het aan te maken, maar dat is te organiseren. Zie de mogelijkheden die GEZEN hiervoor aandraagt. Ieder kan dan zelf zien welke middelen hij wil, hij kan inzetten om de stookkosten omlaag te brengen. Maar in de toekomst wordt het wel beter. Reeel optimisme en gewoon de zaak aanpakken helpt de wereld verder,
    Nederlandse mensen zijn vrije mensen. Die willen niet voorgeschreven krijgen, gedwongen worden slechts 1 systeem te gaan gebruiken. En helemaal niet als dat ook nog een systeem is dat nog lang niet goed uitontwikkeld is. Nederlanders moeten wat te kiezen hebben. Dan zijn we goede vrienden die goed kunnen samenleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.